Twisted Pair: Дискретни или Waveguide Порт?

N

nlabadie

Guest
Здравейте, аз съм се опитва да направи TDR по защита Twisted Pair (TSP).Имах някои прилични резултати, когато се използват метални произволни размери (т.е., те съвпадащата експеримент качествено).А сега, че съм влязъл в реалните измерения жица, резултатите са много различни (Диригент Радиус = 0,25 -> 0,6 mm, Диелектрични Радиус = 1 -> 0,85 mm).Моят въпрос се отнася до избора на възбуждане пристанище.Имам Използвам дискретен пристанище, което е по същество точка източника и propagates много начини едновременно.В експеримента, TSP е прикачено към TDR използвайки придумвам конектор, който propagates този само (или най-вече).Дали тя не се прави по-разумно да се използва waveguide пристанището?Ако е така, как бих могла да приложи това в CST?Аз трябва да бъде възбудено жица с наземна / стъпка напрежение и да действат като щит земята.Всеки мисли за това, как мога да направя това с waveguide пристанище?

Благодарности,
Нейт

Погледни в използвате Multi-пинов порт.Това ще ви даде възможност да се дефинират уникален сигнали в самолет, състоящ се от няколко (или много) диригенти.По този начин, можете да подадете сигнал всеки, който искате да конкретна посадъчен режим във вашата комбинация на проводниците.Това всъщност работи вътре в областта пристанище.

Успех,

- Макс

Благодаря Макс.Да, ние накрая с помощта на multipin пристанището еднократна endedly да вълнува само един PIN като оставя на други отворени.

Нейт

За кабели симулации бих препоръчал да се използва MTL-базирани методи,
а не FDTD.

Бихте ли ми предостави подробна проблем specifiation - Топология кабел, дължина, phisical параметри?Или прикачите вашия проект?

Здравей e_m_c.По принцип, ние сме с MWS CST 2006B да симулира една усукана двойка метални типични за тези, които се използват в самолетите окабеляване.Размерите са както следва: 0,25
мм дебелина щит, 0,6
mm вътрешен проводник радиус, 0,25 диелектрични дебелина на диелектрична 2.7.

Тъй като ние сме заинтересовани в намирането екранировка разломи използвайки TDR, FDTD изглежда е най-добрият вариант в този момент.Аз съм се опитват да корелираше на симулации с лабораторни данни, но това е повратен да се окаже трудна задача.Аз може би не бива да публикувате проекта, тъй като аз не разполагат с разрешение от проекта олово, но не може да отговори на всички въпроси.

BTW, някой имате някакви съвети относно защо аз да получавам грешка "Порт 1 е inhomogeneously напълнени в рамките на първите 3 клетки"?Трябва просто да подстрижете crossection на тел (чрез щит, диелектрични и вътрешната проводници), за да направи планарни площ за multipin Waveguide пристанище.

Благодарности,
Нейт

e_m_c написа:

За кабели симулации бих препоръчал да се използва MTL-базирани методи, а не FDTD.Бихте ли ми предостави подробна проблем specifiation - Топология кабел, дължина, phisical параметри?
Или прикачите вашия проект?

Аз съм нов потребител на CST MWS и аз m интерес да симулират отговор на TWP,
Възможно ли е някой може да ми покажеш как да създавате усуканата геометрия?
Благодаря предварително.
Smk

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back