Tube и твърди софтуер за държавната власт усилвател

D

dobricic

Guest
Скъпи приятели, бих искал да Ви информирам, че можете да намерите малки, но много полезна програма за изчисляване на тръба и твърди ампера на държавната власт. Име на програма е MatchNet 2.1 и можете да го намерите на адрес: http://www.qsl.net/yu1aw/engl.htm # софтуер BTW Elektroda е много хубаво форум ми харесва много!

тази тема е от интерес за мен повечето от по-големите пакети CAD подкрепа клапани не са по-добре от Proteus, така че дори Lits версия е много, много добър с клапани

Ами аз мислех случая много интересен този софтуер се използва transcondutance, CGP капацитет. Мисля, че единственият проблем е, тя не използва CIN и съд да направи импеданс мач. Но това ми хареса толкова много, защото го използва също решетка ток, за да се изчисли импеданс плоча вакуум тръба. Всеки знае, че ако ние използваме предубеждения B клас поляризация (заземен мрежа) усилвател, табелата импеданс е различен от други, които използва за контрол напрежение мрежа. Поздрави

Да, тя използва Cg1k и Cg1g2 или Cg1a да се изчисли входно. За изчисляване на плоча резервоар верига е normaly изчислена Изходно съпротивление добави паралелен изход капацитет на тръбата (основно Cg1a за триодно и Cg2a за tetrode) Счита

Ако сте по отношение на заземени усилватели мрежа тръба: Въведете Секция: Състои се от едно RC паралел, където 1 - капацитет е обикновено, посочени в информационния лист за тръба данни (Cgk). 2 - устойчивост catode е около 20 ома за триоди RF. Използвайте импеданс данни по-горе, за да се изчисли съвпадение мрежа. Тъй като Q на catode импеданс е относително ниска, то е лесно да се получи широко съвпадение импеданс. 3 - Сега можете монтирате съвпадение мрежа във физическия гнездото на тръбата. За настройка на входа съвпадение се процедира както foolows: 1 - Поставете тръба в гнездото 2 - Свържете 20ohms резистор между catode и земята, с много малко вода (или използвайте кратко и медни фолио). 3 - Нанесете нишка на тръба (само filamente ТЕ напрежение плоча трябва да бъде изключен). 4 - Свържете swepper генератор на входа на съответната верига, така че кривата на загуба на връщане може да се измери. 5 - Настройте съвпадение верига, tweking компоненти, за да получат възвръщаемост загуба между 18 д 20dB през обхвата на интерес. 6 - Когато се направи, за да вземе 20 ома резистор. Вие сте готови да започнете да работите в изходно стъпало. Какво е тема за следващата глава. Надявам се, че това може да помогне на някой! NandoPG

Мисля, че можете да намерите добри модели на общи вакуумни тръби за PSPICE. В този случай демо версия трябва да се Достатъчно за проектиране на усилвател на мощност ... S.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back