transceiving данни чрез телефонна линия

H

hm_fa_da

Guest
Здравейте всичкиИскам да предават и получават данни през телефонната линия, аз го направиха от DTMF тонове, преди да използвате MT8870 (предавател) и TP5088 (приемник), но малко процент е бил 40bit/sec,

Сега има други интегрални схеми за това заявление с данни по-бързо процент?

благодаря ...

Здрасти
Използвайте модем.
В стаята команда ще ви помогне.
Той е професионалист.

Здрасти,

Аз не помня datarate на DTMF Tx / Rx.Но в последно време аз чета информационния лист за Mitel, аз помня всяко предаване тон се 80ms, която включва тон TX и валиден "мълчаливо" период.База на това, тя ще означава да бъдеш в състояние да предава сигнал на 12,5 сек.Умножение, че с 4, получаваме 50 бита в секунда.

Ако имате нужда от по-висока скорост на данните, може би ще можете да използвате вместо модем.Моля, проверете "плъх пръстен", това е Yahoo група, че се обсъждат различни телекомуникационни метод за прилагане и използване DTMF V.23.Повечето от кодовете са написани за прилагане на мира.Има кодове, схеми и телефон взаимодействие метод, който може да бъде изтеглен.

Thks.

chicken_feet

може да се изгради модем FSK ако не можете да включвате компютъра (и карти модем) за вашия проект - Виждам, че използва ICS, така и сключва модем няма да suitbale за вашия проект-никакъв начин прочетете тази DOC файл за изграждане FSK го модем може да бъде полезноshafee

Цитат:

DTMF тонове, преди да използвате MT8870 (предавател) и TP5088 (приемник), но малко процент е бил 40bit/sec,

Използвал съм всички входове и битова скорост е 40/sec!
за всеки тон 90mls (100mls)
и 4 бита, така 1sec = 4 * 10 = 40b/sec,

ореол,

Хм, Calc ви е вярна.всеки тон представлява символ и всеки символ може да се използват, за да представляват 4 бита еднозначно.
така или иначе, имате ли се провери на пръстен плъх?Имам някои изтеглени файлове, които се описва v23 метод.не се използва модем и скорост на данните е 1200 Baud.SCH на всички е там и ако имате някакви допълнителни въпроси винаги можете да го публикуваме в групата.

brgds,
chicken_feet

Благодаря на всички,

Намерих тази добра IC: CMX867, че е наистина добър и висока скорост на IC за тази молба, надявам се да го намерите в пазара!

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back