thyristorised DC диск

J

jidiya

Guest
Аз искам да направя проект в thyristorised диск DC ..... може да U PLS да помогне да разберете всички подробности, за да се контролира за 1-5 к.с. DC мотор, използвайки схема за арматура и областта на контрола?

Уважаеми jidiya Hi Какво ти трябва точно? искам да се контролира скоростта на DC мотор с SCR? Най-добрите пожелания Златар

"Контрол на скоростта на постояннотоков двигател с SCR" ... е, че дори е възможно? След като се задейства, SCR ще премине ток, докато властта се отстранява. SCRs се използва широко в AC не, DC, вериги, особено например лампа димери, защото полярността обръща 50 или 60 пъти в секунда, като по този начин прекъсване на ток.

Уважаеми wa1kij Hi Възможно е да се контролира постояннотокови двигатели с един SCR. Вие трябва да използвате на сатър мрежа (с друг SCR да изключите вашата SCR), да го контролира, с ваше командване. Най-добрите пожелания Златар

Да, искам да се контролира скоростта на DC мотор, използвайки SCR ...... аз съм Съставено страна за измерване на обороти, но сега ще трябва да направи част текущия контрол ... така че ако всяка помощ, тогава моля направя! отношение на ..... jidiya [COLOR = "Silver"] [SIZE = 1] ---------- Post добавя в 23:27 ---------- Предишна публикация е в 23:25 ---- ------ [/SIZE] [/COLOR] Здравейте златар, Ур в правия път DAT сатър мрежа се използва в този SKT ....

Вие казвате, че е една част за измерване на RPM. Дали е аналогов или цифров? BTW казват, че "1-5 HP DC мотор" Това е ужасно голям. Бих започнал с по-малък прототип!

това е цифрова .............. аз съм с 1 к.с., 10.3A мотор permanant магнит DC мотор,

Ако областта на мотора работи с DC можете да използвате триак хранене мост токоизправител и да получите разл. DC ниво за Вашия двигател. Изпрати мотор тип ... подробно.

1hp, 10.3A, 16V и 4400rpm + pemanant магнит DC двигател ......

Постоянен магнит, така че не е нужно да се притеснявате за намотка поле. Тъй като скоростта на информация е цифров, защо да не се използва микроконтролер да генерира импулс модулация ширина? Разширена импулси за увеличаване на скоростта, по-тесните да намалява.

добре, тогава ми опция и ограничи триак потенциометър за максимална скорост. можете да използвате на SCR ако напрежението за 150vdc късмет тук е перфектната връзка: [URL = http://www.bristolwatch.com/ele/triacs.htm] Basic на Triac и SCR проекти и схеми [/URL] [URL = http://www.bristolwatch.com/ele/triacs.htm] Basic на Triac и SCR проекти и схеми [/URL]

постоянен магнит, така че не е нужно да се притеснявате за намотка поле. Тъй като скоростта на информация е цифров, защо да не се използва микроконтролер да генерира импулс модулация ширина? Широките импулси за увеличаване на скоростта, по-тесните да намалява. [/ Цитат] Да IM използвате pic16f877a микроконтролер ...... но точно сега трябва да направите, currrent сензор и обратна връзка .... аз не разполагат с някаква идея сега

"контрол на скоростта на постояннотоков двигател с SCR" ... е, че дори е възможно? След като се задейства, SCR ще премине ток, докато властта се отстранява. SCRs се използва широко в AC не, DC, вериги, особено например лампа димери, защото полярността обръща 50 или 60 пъти в секунда, като по този начин прекъсване на ток.
Можете да изключите от Южния централен регион с принудителна комутация.

Здравейте dselec, ф някаква идея да се долови currrent контур feedbak ...???????

Здравейте jidiya Текущото наблюдение е простият раздел си схема. имате много начини, като например: 1 - ниска стойност резистор. 2 - с ефект на Хол сензор. 3 - CT (по линия AC (преди коригиране) 4 - скоба метод и .... и т.н., така че в идеята си, е цената важно, или качеството, или и двете от тях Успех Голдсмит?

и двете (цена и материя на качеството) .... което е по-добре да ф???

Ефект на Хол сензорите са по-добре, но не са евтини! и резистор е евтино, но е точност, тъй като около 10 ma. CT е евтина и с добра точност (ако го правят със себе си, ще бъдат евтини). Така че това, което е крайната си ток? Най-добрите Lucks Златар

@ Златар, окончателно ток ще бъде 1А.

Добре резистор ще бъде наред за текущи наблюдение и ограничаване.

Преди IGBTs и MOSFETS, SCR са били широко използвани за контрол на двигател за постоянен ток. Ремонтирани фолк повдигач моторни контролер с 48V, 275A DC мотор. А thyrister 450A е била използвана като контролен модул и 50A thyrister, за да генерира импулс за да го изключите. Оптичният енкодер в ускорител контролира скоростта. Огромен банка батерия под седалката. Ако искате да контролирате DC мотор с променлив ток, това, неговите прости. [URL = http://www.joliettech.com/model_1681_instruction_manual.htm] Модел 1681 указания - запалване схемите постояннотокови SCR дискове [/URL] [URL = http://www.joliettech.com/dc_drives_principles_of_operatrion.htm] регулируема скорост устройства (известен още като вариаторите) - Информация за кандидатстване - DC устройства - принципите на действие [/URL]

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back