Tascam 22-4 Relay проблем

A

AutonomY

Guest
Сърцето на моето студио е Tascam 22-4. Да, харесва ми тази машина много! Няма нужда от компютър за мен все още, обаче, ... вчера реле за realstop стане известна мощност от нищо. Някои мощност или повече или по-малко. Това се случва в режим на готовност. Или "стоп", ако искате. Докато пренавиване и стоп, релето не ще спре винаги, така че лентата получава свободен полет през цялата студиото. Самото реле работи добре, така че шофирането трябва да бъде проблем. Аз нямам опит с този проблем. Моля, ако може да ми помогне тук, аз съм твой приятел за "необходимостта" все ;-) аз на 4 песен, ... да я имам за повече от 25 години! Все още в перфектно състояние! Е добре, релето нещо ... Поздрави, автономия

Трудно е да се направи много, без услуга за употреба или поне схема. Опитвали ли сте някъде като да се сдобият на услугата за употреба? Какво е трябвало да спре релето? Откъде знаеш, че релето е ОК? Тъй като модулът е доста стар контролите са вероятно да бъде ключове, микропревключватели и релета вместо електроника, така че трябва да бъде възможно да следите за определяне на вина. Ако релето не е повреден, тогава аз ще поеме микропревключвател (откриване на края на лентата) или контактите на един от бутоните за управление може да се окаже проблем, или друго реле. Кийт

Hi Кийт, Благодаря за вашия отговор и разпит. Сложа мозъка да работи. Машината работи перфектно. Бих искал да пиша какво съм направил, за да базата данни на Edaboard, така подобен проблем може да бъде решен в бъдеще. Първо бих искал да ви отговоря как знаех, че ако релето работи ... Сложих 10 Volt върху него и той реагира, като това е трябвало да направи. Го прибира. И когато "пуснат" 0 Volt върху него, го освобождава. И всичко това с много повторения в лаборатория за настройка. Така че в Tapemachine себе си Както казах, някои напрежения около по време на "stopmode" (мощност и това да не се прави нищо). След като учи контролер печатни платки видях някаква сила IC и аз си помислих, resoldering целия участък около relaysection. И така, аз го направих. Стар трик и машината е в продължение на много часове и се изпълняват без грешки отново! Аз съм толкова щастлив с моя Tascam 22-4, което е синхронизирано с Atari Falcon. Извъртам

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back