Storaging данните в HDD

M

macakolo

Guest
Здравей,

Имам един въпрос, който, свързани с някои основни понятия, които аз не съм запознат с, би искал да търсят съвети:

1.Аз съм на работа решение, което трябва да се съхранява голямо количество цифрови данни, глас в твърд диск чрез FPGA, и ние не искате да използвате система OS.В този случай, как архивиране на данни трябва да бъде, ако искаме да извличат данни от твърд диск?
2.Тъй като нито една система OS вътре, как ще може да управлява всички тези данни (файлове) в рамките на пространството за съхранение?

Благодарности,

В момента има 2 варианта PATA и SATA HDD твърд диск

1-ви PATA

4 това аз мисля, паралелно интерфейс в изисква в FPGA, N от там можем да се свържете твърдия диск.
Сега как да се dataas видео вход?за този процесор или контрольор е необходимо, кажи ми как Ур, като данни в Ур видео????
Morover файловата система е необходима, така че U може да видите видео Ур данни като файл в Ур твърд диск, за тази файлова система трябва да бъде написана в FPGA (Искам да кажа това е процесор функция в FPGA)

2-ра SATA

за това ние трябва да има SATA интерфейс в FPGA.С едно и също нещо, това, което правиш с PATA R може да се прилага ... За съжаление аз съм не по-ABT сатана ... IM търся материал на САТАНА ....

Това е моята идея ..... моля, наказвай ме, ако IM погрешно ... коментари са добре дошли ...

отношение ....

Защо не използвате устройството USB или SATA устройство?

Можете да използвате някои чипове, за да реализираме USB или SATA протокол.

Мисъл за използването на USB / SATA чип, но всички те трябва да работят със система OS I Dont които планират да имат едно.

И аз също не съм famailar на данните страна, как не-файл с данни може да се съхранява / извличат данни от устройството (HDD).

Всяко предложение моля!

С помощта на USB / SATA чип не трябва да работят със система за операционната система.| FPGA |<=======>| Chip | <=======>| HDD |
............. просто автобус ....................USB / SATAТи просто се уверете, за да подредите вашите валидни данни и използването на "прост автобус" за четене / запис на данни от / към твърдия диск.

Можете ли да ми обясни как можете да си Vedio данни?

SATA - USB Възможни ......

USB OTG за това се изисква в FPGA.сега за OTG U трябва да напишете HDL за сериен интерфейс двигателя (Sie) в FPGA и доколкото PHY слой има опасения, че се изисква използване на PHY чип.с този ф може да се свърже Ур SATA HDD и трансфер на данни .....

Благодаря ви много за всички суровини, което е много полезно.

Но аз все още имам един въпрос ляво, аз съм се някои аудио сигнал от "АД и използва DSP за компресиране, трансфер от и до FPGA чрез канала памет автобуса.

До тази част на всички данни ще се компресират във формат, G726, но не и като файлов тип.В част I Dont разбирам е как тази 0101010 данни могат да се съхраняват върху медиите HDD?Защото не само знаят. WAV / MP3 / и т.н. в Windows, но без операционна система, Не знам какво трябва да бъде?

Можете ли да обясните връзката тук за мен, моля!

На данните, съхранявани в твърд диск е в "блок единица" размер.Често, като всеки блок е около 512 байта.Така че трябва да промените вашата "010101" данни в байтове, след това в "блок единица", за да се съхранява в твърдия диск.

Не се притеснявайте за файловия формат.Можете да проектирате свой собствен, но трябва да се уверете, че може да се обясни на данни, когато ги прочете.

Благодаря, в това 512bytes, трябва ли все още се нуждаят някои части като горния / долния колонтитул за всеки блок за установяване на връзка за следващото място?

И аз трябва да го прочете от HD на сървър - Windows, е на ОС ще се справят с всички тези малки блокове и да ги направи в един файл?

Мисля, че зависи от функцията, която искате.

Можете да поставите сгъстен данни в HD sequencely използване FPGA.В HD ПРАВ съхранява данните.Да на ОС правя логиката нещо.Мисля, че трябва да пиша на водача, така ли да направиш нещо логика право в него.

В крайна сметка, трябва да имате предвид, как данните се съхраняват на твърд диск и използването на водача да се справят с "правило" да подредите данни.

Здравей, ф някакви препоръки за чип на тази цел?

Мисля, че чип CY7C67300 може да бъде полезен.

Можете да проверите спецификацията от сайта:

http://www.cypress.com/portal/server.pt?space=CommunityPage&control=SetCommunity&CommunityID=209&PageID=259&fid=10&rpn=CY7C67300&ref=pfm

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back