STD Дизайн клетка библиотека

K

kpsai26779

Guest
Здравейте хора, някой може да ми предостави общи линии водач и PDF файлове, по отношение на STD дизайн клетка библиотека

Можете да прочетете за основни вериги и как да ги изгради като се използват стандартните схеми CMOS. "Цифрови интегрални схеми: гледна точка на дизайн" от Rabaey покрива тази част в много добри и примерни начин. Човек би си обикновено се нуждаят от NANDs Построена за НОР, NORs с различен брой входове, MUXs, Half adders, пълни adders, ключалки, регистри, XORs, XNORs. След приключване на схеми, започват да извършват оформлението. Всяка клетка трябва да има VDD релса в горната му част и железопътна земята в дъното му. Всички клетки трябва да имат постоянна височина, за да се улесни събирането им при по-високи блокове. Опитайте се да се сведе до минимум използването на по-високи метали и използват широко поли (ако закъснението не е проблем), за да спаси по-високи метал за по-високо ниво routing.Also, опитайте се да използвате една и съща N-добре за всички PMOSs, за една и съща клетка. Pass ДРК и LVS за всяка клетка. Добър късмет, тъй като това обикновено отнема време.

Hi ieropsaltic, Можеш ли да ми се каже кога библиотека охарактеризиране и валидиране на Виж ще дойде в картината? ..

Здравейте, аз мисля, че можете да видите следната PDF файлове, може да ви помогне много

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back