Start-горе схема за widlar bandgap

C

Chu

Guest
Здравейте всички,

Искам да приложи начален кръг за widlar bandgap.
Знам, че V2 трябва да бъде най-малко един Vbe волта, така че Vref ще бъде стабилна на 1.4V.Две състояние, когато V2 = Vbe.

1) когато аз рампа Vcc от 0V, е държавата, в която все още е в QG16 изключване и V2 следва Vref и V2 достигна Vbe.

2) когато Vcc продължи до рампата, QG16 и QG15 FWD активна, като по този начин V2 = Vbe и Vref stablize.

как правя аз изпълнение на проекта-до преминаване от 1-ви състояние?

благодаря предварително.

rgds,
Chu
Съжалявам, но трябва вход, за да видите този прикачен файл

Опитайте да се свържете RG5 5KΩ резистор към Vcc вместо Vref.Може би трябва да се направи на стойност резистор малко по-голяма да се запази същата точка летаргичен пристрастия.

Не е ли LP07 трябваше да бъде NPN?

Здравейте 10kangstroms,

Ya, Ур право, QG21 предполагам към бъда NPN, но аз също се опита PNP.От симулация, PNP дава малко по текущата сравнение NPN.

U може да ми каже какъв е ефектът върху тези разликата?
U HAV някаква идея за стартиране?THX отново.Здравейте biff44,

THX.Аз не мисля, че може да се свърже vref да се Vcc vref, защото ми е изход от тази widlar вериги.И vref е свързан с раз-AMP (с-съм обратна връзка) & емитер-последовател.

Do U са друг метод?THX много.rgds,
chuliang

Chu написа:

Здравейте 10kangstroms,Ya, Ур право, QG21 предполагам към бъда NPN, но аз също се опита PNP.
От симулация, PNP дава малко по текущата сравнение NPN.U може да ми каже какъв е ефектът върху тези разликата?

U HAV някаква идея за стартиране?
THX отново.

rgds,

chuliang

Здравейте 10kangstroms,ur right.

Аз също симулирано.Това изглежда добре сега без стартиране.благодарение на u.rgds,
Chu

10kangstroms написа:Chu написа:

Здравейте 10kangstroms,Ya, Ур право, QG21 предполагам към бъда NPN, но аз също се опита PNP.
От симулация, PNP дава малко по текущата сравнение NPN.U може да ми каже какъв е ефектът върху тези разликата?

THX отново.

rgds,

chuliang

liuyonggen_1 написа:10kangstroms написа:Chu написа:

THX отново.

rgds,

chuliang

liuyonggen_1 написа:

По мое мнение, трябва да се дизайн верига стартиране, за да се уверите, че вашият референтен може да работи в някое от условията, въпреки че сте havn't изпълнени никакъв проблем, когато го симулира

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back