SMS устройство за превключване

D

djzbor

Guest
Аз правя окончателен проект за смяна на устройства, чрез изпращане на SMS. Моят проблем е, програмиране на снимка 16f84A по такъв начин, че да може да прочетете на SMS съобщение от паметта на телефона interfaced към него.
Много ми е проблема:
1-Нека да изпрати SMS съобщение "swich за моторните" към телефона interfaced към microcontroller, помниш съобщението може да се съхранява в паметта на телефона или в текста на готовност или PDU mode.How да разбера, че е в една от двете foramats ?
2-ако искате да прочетете съобщението, в какъв формат може да я прочетете microcontroller? Текст или PDU?
3-и, получени от интернет, че SMS съобщенията са в septets и microcontroller нужди octets трябва да направя, за декодиране на себе си,
т.е. програмата ми microcontroller за декодиране?
благодарности,

Да, в случай на PDU и трябва да напиша ALGO за това, по начина, по който има команда за GSM модем, който каже в какъв формат вашия GSM модул е поддръжка.
Не е голяма, така essue
в случай на текстови режим ви yau имат по-малко работа за вършене данни ще предоставя на вашето контрольор в meanning пълна начин.
така!батсман му за U, избрали такива GSM модул, който предоставя на SMS в текста на готовност.
Надявам се, че ще помогне

за по-лесно използване microcontrollers взаимодействие с вградени в USART и кристална честотата, с 0% грешки от 9600 базисни пункта или коя скорост да използвате, когато модема е настроен на текстови режим (CMGF = 1) данни, получени са ASCII символи,
няма нужда от загриженост за септет декодиране

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back