SIM300D взаимодействие с HyperTerminal - без екран

S

soulhacr

Guest
Здравейте, аз съм се опитва да се свърже, sim300d с HyperTerminal чрез сериен порт, но когато отворя ми HyperTerminal не мога да пиша нищо. просто засяда за известно време и не се показва нищо. Мисля, че модул ми е добре като състоянието на мрежата доведе работи добре, но не мога да изпращам команда към модула. аз имам свързани sim300d ми с моя сериен порт използва MAX232. Имам само използват пинове 2,3,5 на MAX232. Аз съм с моя MAX232 на 5 волта и ми sim300d на 4.1 волта. Има ли някакви други игли, които трябва да се свържете? [списък] [*] baudrate ми е до 9600 (HyperTerminal). [*] По подразбиране sim300d е най-autobauding. [*] Имам само един COM порт, така че аз knw, че съм свързване към правилния порт. и аз имам също се проверяват порт ми и тя работи добре. [/ СПИСЪК] моля да предложи някакъв вид разтвор. Аз наистина се нуждаят от някаква помощ.

не можете да се предскаже, вашият модем е само глоба от мигане на светодиоди. първо направи обратно тест на веригата, за да потвърдите, ако серийния порт на вашия компютър работи или не .. свързване на сериен кабел и кратко пин 2 и 3 и да напишете някои символи от клавиатурата ... трябва да се вижда на прозореца ..... ако тя не идва след това кратко пинове 2 и 3 на конектора на компютъра и вид за да видим дали ще получите героите на прозореца, когато въведете .. ако го получите след това интерфейс на модема за PC и да каже какво ще се случи ......

можете да предричат, вашият модем е само глоба от мигане на светодиоди. първо направи обратно тест на веригата, за да потвърдите, ако серийния порт на вашия компютър работи или не .. свързване на сериен кабел и кратко пин 2 и 3 и да напишете някои символи от клавиатурата ... трябва да се вижда на прозореца ..... ако тя не идва след това кратко пинове 2 и 3 на конектора на компютъра и вид за да видим дали ще получите героите на прозореца, когато въведете .. ако го получите след това интерфейс на модема за PC и да каже какво се случва ......
Благодаря за отговор ckshivaram са направили тест на принципа на обратната. Първо се свързах пин 2 и 3 и нищо не показва на хипер терминал. Не знам защо, но нищо не се показва и хипер терминал спирате когато въвели никакви символи. Тогава потърсих в Google и е установено, че за RS232, аз трябва да има три късо съединение за тест на принципа на обратната. Тези късо съединение са: [списък = 1] [*] Свързване на пин 2 и 3 [*] Свързване на ПИН 4 и 6 [*] Свързване на пин 7 и 8 [*] Оставянето на пинове 1, 5 и 9 сами [/ СПИСЪК] Тогава аз направих тези три късо съединение. С тези късо съединение, аз бях в състояние да видите машинописни знака, показва терминал хипер. Ето защо казах в предишния ми пост, че сериен порт работи. Моля да ми помогне.

но късо 4 и 6, 7 и 8 не са всички необходими .. Просто късо пин 2 и 3, трябва да ви даде по принципа на обратната резултат, тъй като ще използва NULL модем .. така че не е въпрос на каквито и да е други игли, различни от пинове 2,3,5. Трябва да получите на изхода на примка, само с късо пин 2 и 3. ако получите изхода, тогава вашият модем ще работи също така ... Свържете модема и тест отново .. Ако изходът не идва след това промяна на TX и RX връзка щифт в единия край на кабела и се опитват ... но теста за принципа на обратната връзка не работи, ако се опитате да кратък други игли, различни от пин 2, и 3.

[QUOTE ckshivaram; 932692], но късо 4 и 6, 7 и 8 не са всички необходими .. Просто късо пин 2 и 3, трябва да ви даде по принципа на обратната резултат, тъй като ще използва NULL модем .. така че не е въпрос на каквито и да е други игли, различни от пинове 2,3,5. Трябва да получите на изхода на примка, само с късо пин 2 и 3. ако получите изхода, тогава вашият модем ще работи също така ... Свържете модема и тест отново .. Ако изходът не идва след това промяна на TX и RX връзка щифт в единия край на кабела и се опитват ... но теста за принципа на обратната връзка не работи, ако се опитате да кратък други игли, различни от пин 2, и 3. [/QUOTE] ckshivaram са проверили друг сериен порт, но е твърде просто свързване на пинове 2 и 3. Използвал съм този сериен порт около 1 месец преди да ми изгори микро-контролера, така че знам, че работи. ckshivaram Има Има ли друг начин за проверка на серийния порт?

опитайте се да следват по-ранните ми мнение на свързване на модема и да каже какво се е случило .........

се опитваме да следваме по-ранните ми мнение на свързване на модема и да каже какво се е случило .........
Това е много странно ckshivaram. Чрез свързване на само пинове 2 и 3, аз съм в състояние да видите какъвто и да е резултат на хипер терминал. Но аз имам изтеглени софтуер [URL = "http://www.hosenose.com/ftp/radio/LoopbackTest.exe"] LoopbackTest.exe [/URL], за да тествам моята сериен порт. Свързан само пинове 2 и 3, както и работи добре. Така че това означава, че ми сериен порт работи. Има ли някакъв шанс, че ми хипер терминал е повреден?? Както и с щифтове две и три свързани, не можех да видя някой от резултатите, показани на хипер-ми терминал. (Но когато тествахме моя сериен порт с 3 късо съединение, както споменах в предишния пост, той демонстрира това, което бях въвеждане). Благодаря.

да можете да премахнете и преинсталирате HyperTerminal софтуер или използват HyperTerminal си приличат софтуер за тестване ... HyperTerminal е чувствителен към вируса на ... надявам се да има чиста система.

Това е схема, съм направил. Аз преинсталира ми HyperTerminal и още няма промяна. моля проверете ми верига, за да видите дали тя е правилна или не. [ПРИЛОЖЕТЕ = CONFIG] 59240 [/ ПРИЛОЖЕТЕ]

ckshivaram видяхте верига? Има ли нещо нередно с нея или всичко е наред?

ckshivaram моля да ми помогне тук. наистина имам нужда, за да получите този проект. благодаря

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back