SiGe LNA въвеждане на съпротивление

H

haisuki

Guest
Dear All,въпросът е да се получи analitically входа inpedance на дегенерирала Common-емитер етап на един транзистор SiGe.Виждал съм много документи, за CMOS, с разясняване на ползите от източник индуктор в обща конфигурация източник, получени от малкия модел сигнал еквивалент на транзистора.Между другото, 50Ω въвеждане на съпротивление може да се получи по-лесно и напълняването е подобрено качеството на фактор на входа етап.

Но, за случай на биполярен транзистор (а SiGe HBT в моя случай), е шунт резистентност (Rbe) в малкия модел сигнал еквивалент, която не съществува в транзистор CMOS.Rbe се добавя Ако, изчисления става по-сложен.Мисля, че ползите от индуктивен дегенерация емитер може да се докаже, но аз не виждам ясно дали качеството фактор увеличава печалбата.

Аз не искам да има по-дълъг пост, но не се колебайте да поискате нещо, аз ще се радвам да обясня по-подробно този въпрос.Thank you in advance

на индуктор emiter дегенерация SiGe ще направи шум съвпадение по-лесно, тя ще се увеличи на въвеждане на съпротивление на LNA, и по този ф да регулирате Roptimum да получите NFmin на транзистор
Относно Q, U, ако увеличат Q R серията на на L ще бъде мин, така и на печалбата на LNA ще се увеличи, но също така имайте предвид, че дегенерация индуктор ще намали общата печалба на транзистор сам, Coz тази бобина направи обратна връзка, които се намаляват печалбата

khouly

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back