Sensorless brushless моторни стартиране?

B

btbass

Guest
Пиша код за sensorless brushless мотор.Началото е от решаващо значение до рутинно, това е най-деликатната малко.
Е всеки орган има всякакви псевдо код те могат да споделят дали са сторили това с надеждна, repeatable рутинен?

?

Зависи от това какво смятат sensorless?Тя може или не може да има някакъв товар наблюдение.В последния случай, честота рампата е достъпна само средство за постигане на стартиране.Освен това, важно е да знаете, ако товара е свързано с триене или сцепление въртящ момент.

HI

Srarch ZILOG сайт за brushless моторни контрол е изходния код на един от прилагането бележка

Bll най-добрите

Боби

http://www.zilog.com/docs/z8encoremc/appnotes/an0226.pdf изглежда е дълбоко дизайн.

Благодаря за помощта,
горното връзка е полезно, включва сорс кода.
Аз също погледнах микрочип примерен код.
Проблемът е, моторното трябва да преодолее товар на 0.4nM въртящ момент да започнете.
Ако се опитате да я карам да се твърди, висока сегашните потоци, аз вече
сте пушили два часа писти с двадесет ампера, mosfets оцеляла въпреки?
Im да стигнат до там.

Един от проблемите с sensorless стартиране е, че не знае позицията на ротора, докато след моторни стане започва (и Bemf става налична).

Аз казвам това се приема, че не работят сложен алгоритъм за sensorless, а по-скоро просто appnote стил Bemf измервателна система.

как да се започне от ZERO скорост е предизвикателство в повечето sensorless системи.

Ако вашият ротор ъгъл е изключен само с 5 градуса означава, че 93% са на власт, и ако вие
сте на разстояние до 30 DEG, добре, можете да генерирате в най-добрия случай само половината мощност (sin30 = 0,5).

в 30deg разстояние, така ли да сложите в пълния ток, но само 50% се превръщат в енергия (вал мощност).това е достатъчно, за да получите моторните проекта движат при товар?Не?така нищо не се случва.

се приема че имате добър точна позиция надеждна информация на ротора спре позиция, тогава ще има само 2 възможности да отида моторни завой.намали натоварването на въртящия момент.увеличаване на шофиране въртящ момент.направят някои изчисления и да се гарантира вашата платка писти & mosfets т.н. са оценени за това!

Така че, ако имате моторни проекта проблеми, Вие трябва да бъдете сигурни, че имате точна позиция информация ZERO скорост.а също и когато се прилагат на въртящия момент, че сте сигурни, че ще се върти в посока, която искате.това е по-трудно, отколкото звучи.

Mr.Cool

Цитат:

Вие трябва да бъдете сигурни, че имате точна позиция информация ZERO скорост

Началото до рутинните съм Опитвам е като този:

Началото до рутинните energises две фази с ниско PWM, просто е достатъчно да се приведе в ротора известно позиция по средата между два полюса.Това е позицията бяха повечето въртящ момент може да се прилага.След това, изоставащите фаза се отсече и да започне до PWM се прилага в stepper готовност от водещите фаза.В stepper режим ускорява до скорост се върна ЕМП могат да бъдат открити.Ако след рампата Up, sensorless операцията не е била постигната, ние се опитваме отново.
Това работи чудесно и с лек товар, аз все още трябва да го пробвам на dynometer.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back