sdf поясняват въпрос

L

lightcloud

Guest
Здрасти,
когато поясняват sdf в ncverilog, намерих всички свързване може да бъде заверен
, но в клетката закъснение не може да оформени, че доклада не успяха да идентифицират IOPATH А, Y
в XXXXXXXXXX instancexxxx ли да ми кажете защо? има обяснение в документа
, че библиотеката не е времето пътя на cell.how да го проверите?

Много благодаря

lightcloud написа:

Здрасти,

когато поясняват sdf в ncverilog, намерих всички свързване може да бъде заверен

, но в клетката закъснение не може да оформени, че доклада не успяха да идентифицират IOPATH А, Y

в XXXXXXXXXX instancexxxx ли да ми кажете защо? има обяснение в документа

, че библиотеката не е времето пътя на cell.how да го проверите?Много благодаря

Здрасти,

Аз ви е RU използване инструменти ритъм тук е много проста процедура за timmng симулация --

1.Копирайте. Sdf файла в папката, от където сте се позовава на команди
2.Използвайте-autosdf ключа в ncelab
3.Ако вашият testbench (когато е netlist инстанция) е в Verilog употреба initialise да се обадя sdf файл.
4.Ако ви е в testbench VHDL ви Dont трябва да се уточнят sdf името на файла.

Всички стари процедури, като използване на ncsdfc, или създаването на команда файл на SDF не е задължително, ако вашето приложение-autosdf.

Надявам се това да ви помогне.

С уважение,
Ramchandra
NXP Полу.

Здравейте Арам
Малко въпроси за интересни ви-препоръка autosdf, моля, вижте дали можете да обясня.

овен написа:

Здрасти,Аз ви е RU използване инструменти ритъм тук е много проста процедура за timmng симулация --1.
Копирайте. Sdf файла в папката, от където сте се позовава на команди

Здравейте Ajeetha,

Намерих следната информация в сайта Xilinx ----
-------------------------------------------------- --------------------------------------------Как мога да обратно-поясняват файла SDF времето за симулация използвате NC-Verilog?Решение 1:
Има два метода за обратно-обяснителния забавяне стойности от SDF файл:

1.Съставяне на досие SDF в разработването време
2.Съставяне на досие SDF с NCSDFC

В NC-Verilog симулатор само прочитания изготвя SDF файлове; източника SDF файл се предлага като аргумент в $ sdf_annotate задача от NetGen.

За съставяне на досие SDF в разработването време:

Използвайте-autosdf опция:

ncelab-autosdf <testfixture_name> glbl

В elaborator първо определя, ако $ sdf_annotate аргумент е файл или SDF събирам файл.Ако тя прецени, че това е файл SDF, то тогава изглежда за съответен съставен файл ( "sdf_filename.X").Ако не намерите съответните изготвя досие, elaborator издава предупредително съобщение и след това хайвера си на полезност NCSDFC автоматично да съставят досие SDF.

Ако събирам файлът съществува, NCSDFC проверки, за да се уверите, че датата на съставените файл е по-нова от датата на файла източник и че версията на съставените файл съвпада с версията на NCSDFC.Ако някоя проверка не успее, файлът SDF е recompiled.В противен случай, съставен файлът е просто чета.

Когато се ползва от elaborator, ползата NCSDFC създава лог файл, наречена "sdf_filename.log".

Разтвор 2:
За да прочетете ASCII SDF файла с помощта на полезност NCSDFC:

SDF файлове трябва да бъде с NCSDFC да се вписва в графика информацията, съдържаща се в преписката SDF:

ncsdfc sdf_filename.sdf

NCSDFC ще създадете файл с "sdf_filename.sdf.X".Ако събирам файлът съществува, NCSDFC проверки, за да се уверите, че датата на съставените файл е по-нова от датата на файла източник и че версията на съставените файл съвпада с версията на NCSDFC.

Ако някоя проверка не успее, файлът SDF е recompiled.В противен случай, съставен файлът е просто чета.

-------------------------------------------------- --------------------------------------------

Използвах по-горе и се опитал на netlist симулация.

За вашето VHDL въпрос --

Моят стенд за изпитване е в VHDL.Името на файла SDF е същата като дизайн име.Не знам дали ще търся компилатор за едно и също име.

Когато се опитах предложи по-горе процедура.Той е работил за мен.Все пак моят колега беше Тринг същото & помислих, че не е работа.Аз го investegated.Открих, че той използва Verilog testbench.Така че ние се опитахме първоначалните изявление да каже за които sdf досие трябва да се използва, за които netlist.След това тя работи.Hopw това помага,
Ramchandra

Здрасти,
За ncverilog
ако си sdf файл мин. / макс / Typ ъгли след това да използвате или mindelay или maxdelay ключа в съставят варианти за CHK тоалетна, пр. Хр.

Или иначе U може да определи в testbench заедно с $ sdfannotate (името на файла, връх, мин. / макс).

С уважение
Chandhramohan

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back