Saw филтър на входа и изхода дросели

H

harihk

Guest
Здравейте всички, аз наскоро видях борда схематично, която има sawfilter в него. Имаше две бобини по един на входа и изхода на sawfilter. може ли някой да обясни каква е целта на тези дросели? как да се определи стойността на тези индуктори, да кажем например, ако sawfilter има пропускателна способност от 8MHz и централна честота 44MHz? Всяка помощ е много оценявам. Благодарение HK

Тези дросели се използват за да съответства на SAW филтър импеданс за по-желателно стойност. Аз измерване на S параметрите на SAW самия филтър и след това пуснати на S параметрите в симулатора и мач там.

Винаги се отнасят към информационния лист за производителя данни. Например, тази техническа документация, казва 50 ома прекратяване и не изисква импеданс съвпадение: http://www.triquint.com/company/divisions/sawtek/docs/856129/856129.pdf Аз имам много подобни филтър от друг производител, и то също не използва съвпадение.

Hi toonafishy, vfone, echo47, благодаря за отговор, Вашите отговори и насоки бяха много полезни. така, мога ли да се предположи, че съвпадение мрежи на входа и на изхода на sawfilter donot имате пряка връзка с пропускателна способност и честотата му център? Благодаря още веднъж, Хонг Конг

Най-големият ефект е върху амплитудата на пулсации в лентовата характеристика и амплитудата / група наклон забавяне в лентовата характеристика. Ако дросели са настроени да се намали пулсации и да получите отговор апартамент в лентовата, тогава всички други параметри, ще падне в линия (ако приемем, че филтър дизайнер е на работа в дясно).

В центъра честота и честотна лента са дадени от SAW самия филтър. Имате много малък ефект върху тези параметри промяна на вход / изход impedences. По съвпадение вместо това е много важно за вълнение в честотната лента и затихването извън лентовата, особено в непосредствена близост краищата. Можете също да използвате RFSIM99, която е достъпна безплатно в мрежата (едно просто търсене с Google). Mandi

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back