Salicide грешка, докато правиш ДРК с Calibre

N

nee.sarathi

Guest
Аз срещнете грешка salicide докато ДРК с Calibre. Може ли някой да ясно какво е то?

Тя може да помогне, ако сте ни предоставили, с подробности за грешката. Обикновено можете да погледнете на грешка в рамките на правилата за проектиране.

Salicide слой, използвани за увеличаване на съпротивлението лист от поли, източник / източване diffusions .. този слой ще бъдат поставени след източник / източване diffusions и преди метал контакт се прави. Това е слой, който се поставя над източник / източване diffusions .. , така че можете да се свържете N-дифузия и п-дифузия само от челните без да има нужда от метал, за да се свържете. Salicide слой ще формират връзката между тях .. това може да помогне ф в решаването на грешка .. Благодаря

Salicide слой, използвани за увеличаване на съпротивлението лист от поли, източник / източване diffusions .. този слой ще бъдат поставени след източник / източване diffusions и преди метал контакт се прави. Това е слой, който се поставя над източник / източване diffusions .. така че можете да се свържете N-дифузия и п-дифузия само от челните без да има нужда от метал, за да се свържете. Salicide слой ще формират връзката между тях .. това може да помогне ф в решаването на грешка .. Благодарение Hi Съжалявам, но аз се моля да се различават, да salicide се използва за увеличаване на резистентността на площ от поли. Силицид се поставя над поли и КОНТАКТИ до намаляване на съпротивлението, повечето процеси позволяват salicde блок, т.е. НЕ salicide за увеличаване на резистентността на поли за резистора. Аз съм се интересуват, защо мислите, че можете да се свържете активни области заедно използване salicide и какво предимство това и как ще ДРК и LVS, аз никога не са чували за него (оформление инж. за 8 год.)

Salicide се използва за увеличаване на резистентността. Аз съм наясно с използването на Salicide (или за този въпрос salicide блокиране, както беше до k_90, защото Salicide е отрицателна маска, както е предвидено от леярните) в оформления на ESD средства за защита. Salicide не е добавил върху повърхността на ESD устройство за осигуряване на висока устойчивост на повърхността за еднаквото отопление. Но контактите и поли salicide под тях, за да се осигури ниско съпротивление път за ток да се стича. - Cmos_dude

Да, това е начина, по който хората се объркват. Нека ясно това: 1 - Salicide е самостоятелно alligned силицид. За да направите силицид те метал депозит на върха на силиция и се загрява, което води до силиция, за да слезе на съпротивлението. Затова Salicide се използва за намаляване на съпротивлението на силиций, поли и др .. 2 - По подразбиране, те се използва salicide навсякъде, тъй като за цифрови схеми, това е предимство. За аналогови схеми, ние понякога искат висока устойчивост (резистори). Също така, MOS с salicide имат много по-лошо съвпадение, следователно аналогови момчета понякога не искате salicide. Затова те създадоха salicide блокиране маска. 3 - маска salicide блокиране е също често се нарича salicide в оформлението на двигателя. Това може да доведе до объркване. Някои хора приемат, че Salicide повишава резистентността, когато в действителност salicide намалява съпротива. Salicide в оформлението се увеличава съпротивлението, защото блокира, salicide. Грег

като цяло, I / O клетки ще се използва salicide блокиране, за да се увеличи ESD изпълнение

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back