S параметри как да се

J

jaya000

Guest
Искам да проектират един малък сигнал preamplifier.
В S параметър е дадена за VCE = 10V & 7 ma.
Аз съм проектирането на premap с VCE 6V & 7 ma.
В S параметри на устройството за моята дизайн VCE 6V & 7 ma трябва да бъде различен.
Сега ми кажи какво да правя?

U имате три опции

1), свържете се с транзистор производителя да получите желаната Ур S параметър

2) Ако и да има VNA и може да изгради собствена caliration Ур борда,
както и измерване на S Параметър файла с urself

3) използване на нелинейни модел на транзистор,, за проектиране на усилвател в малък sinal начин

и след това оптимизиране на веригата

Khouly

Друг вариант е да си купя един модел от една компания, специализирана в устройството моделиране, например Modelithics, Inc.

Цитат:Khouly:

2) Ако и да има VNA и може да изгради собствена caliration Ур борда, както и измерване на S Параметър файла с urself3) използване на нелинейни модел на транзистор,, за проектиране на усилвател в малък sinal начини след това оптимизиране на веригата

Започнете от четене всички свързани Docs в:
http://www.home.agilent.com/agilent/facet.jspx?s=79441.j.1&co=153297.i.1&to=80030.k.1&cc=IT&lc=ita&sm=g
по-специално на 8510-8A.

Нека ми предложи също да поиска подкрепа от опитни RF Lab момчета, ако имате такъв в близост до теб!

С пристрастие-мишена ще бъде в състояние да пристрастия вашето устройство при същите условия, които
ще използвате в своя кръг,
както и мярка, S номинална при тези условия.

Надявам се, че тя може да помогне.
Mazz

Кои транзистор, който използвате?Честота на приложението ви?Имате ли нужда от шум, както и параметри?

jaya000 написа:

Искам да проектират един малък сигнал preamplifier.

В S параметър е дадена за VCE = 10V & 7 ma.

Аз съм проектирането на premap с VCE 6V & 7 ma.

В S параметри на устройството за моята дизайн VCE 6V & 7 ma трябва да бъде различен.

Сега ми кажи какво да правя?

Ето досието на транзистор да се използва.
Мога ли да направя реалния свят ПХБ & поставени на входно / изходни конектори RF & проверка S параметри.
Първоначално ще взема S параметъра за измерване на 100 MHz, за да започнете.
Искам да го използвате с 75 ома вход изход импеданс.
Съжаляваме, но трябва да имате за вход, за да видите тази закрепване

За да получите точни резултати, което трябва да направите по-тяло измервания.Можете да прочетете за него в заявлението отбелязва от Agilent.

В NE85639 нелинейни SPICE модел файл може да бъде намерена тук:

http://www.cel.com/pdf/models/ne85639.cir

Използвайки този модел файл е лесно да се създаде схема за определяне на S-параметри по всяко произволно пристрастия състояние, доколкото пристрастия остава в границите на модела Vce = 2,5 V до 10V, Ic = 0,3 mA до 7 mA, freq обхват 0,1 GHz до 3,0 GHz.В твоя случай VCE = 6 V, Ic = 7 mA, които са в рамките на тези лимити.

В теста верига по-долу, IS1 бе избран за Ic = 7 mA в VCE = 6 В.

Файлът 6_7.s2p (RAR'ed) съдържа получения S-параметри на VCE = 6 V, Ic = 7 mA.

Ако вашата микровълнова верига анализ програмата могат внос и употреба нелинейни модели SPICE, можете да използвате ne85639.cir файла директно.
Съжаляваме, но трябва да имате за вход, за да видите тази закрепване

Много много ценят Ур помогне VSWR.
Аз HV appcad, серенада студент версия & RFsim99.Дали някоя от тази полезна за нелинейни SPICE модел?

VSWR
U HV софтуер, който използва за моделиране & Първи е параметър, както се изисква.

VSWR
Чакам отговора Ур относно използването на които софтуер?Ур метод е хубаво.Тъй като аз съм в процес на разработване ние промяна пристрастия много пъти.затова търсим нови S параметър за нови biasing условия до Дизайнът е приключен.

Съдейки от схематични VSWR афиш, той използва Genesys от Agilent.

Можете да използвате произволен микровълнова ЕДА софтуера, които могат да се справят нелинейни модели и има хармоничен баланс симулатор, например:

Подробно проектиране на системата от Agilent Technologies.
Genesys от Agilent Technologies.
Ansoft Дизайнер от Ansoft.
Микровълнови ведомство от вълна Приложни изследвания.

Appcad и серенада студент версия няма тези функции.Аз не
съм запознат с RFsim99.

Благодарение alexx!
Това с всички професионални софтуери.Не е възможно Newbie искал да ме дори мисля за това.Те R & много скъпо cannnnot купуват просто за да научите RF дизайн.
Има ли друг начин да го направите?Мисля, че не трябва да бъде там.
Благодаря на всички за помощта & насоки, споделяни от колегите членове.

VSWR
Аз вече имам HV превишението genesys 7,5 програма.
ако е възможно, Пл.публикувате genesys файл U HV създаден.
може и да ми изпратите е параметър за 10 MHz, 100 MHz, 200mhz 300Mhz & 500 MHz.
шум параметър за точно 100 MHz & 200 MHz.за пристрастие 6V 7 ma.
Аз ще се опитам да се учат от Ур намиране & опитам да отида / проверка на същите резултати.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back