RTOS Може ли смисъл?

F

foifsensej

Guest
Аз работя по проект с LPC2148 контролер Philips (512K FLASH, 32K RAM).

Този проект е за измерване и данните на регистъра по външна FLASH.Там трябва много за изчисление (FFT и т.н.) да се направи и аз трябва да се справят 4 интерфейси (SPI0 бързо -> регистриране и измерване, SP1 бавен -> I / O-Модул, UART0 бързо -> конфигурация и прочети дървар с компютър , UART1 -> опресняване на данните показват на displaycontroller).

Дали някой има опит с RTOS на такава молба.Има ли смисъл да се използват RTOS за това?Аз не съм сигурен, че мога да се справят с всички 4 интерфейси на време, защото на режийните на RTOS.ОВЕН и FLAH трябва да бъде достатъчно, нали?

Благодаря [foif] sensej

Тя не трябва да бъде окончателен отговор.Дайте ми само една идея.(Това е LPC2138 до LPC2148 е освободен, разбира се).Всички връзки?

Привет

RTOS е добър избор, но Dont трябва да го използвате, тъй като това е малко сложно

Ако вашият процесор е достатъчно бързо, за да можете да използвате обикновено slicer време например използването на таймера да разчита на всеки 1 мс

1) да напишат функция colect & comper броя's - time_out ()
2) да напишат функция sterch на прекъсване
3) Да процес на изчакване, когато изтича.

Всичко най-хубаво

Боби

Мисля, че ако прекарат известно време на RTOS, вие ще платите по-малко време за прилагане код.
С RTOS просто присвоите приоритет на всяка задача, и на всяка задача ще се справят процес.Можете Dont трябва да мислим твърде много за времето.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back