RS-485 - Лаптоп за взаимодействие

S

smitchell

Guest
Здравейте,
имам нужда от малко основна информация за това как да получите данни от RS-485 мрежа в Windows.Нейната за мониторинг на мрежата, че ние сме пускането заедно, и компютъра се използва обикновено ще бъде latop (без сериен порт).

Може ли някой да ми дадете основна explaination за това как трябва да интерфейса на лаптопа към мрежата, и как да получа данни от рамките на софтуер, който ще трябва да пиша.За съжаление, все още най-Im UNI и Im нови за този вид нещо ...

Благодарение купове,

Сам

По принцип, трябва да отида на сигнали от RS-485 мрежа във вашия лаптоп и че Ви ограничава до това, което ви лаптоп поддържа.

Обикновено можете да купите или построи RS-232 към RS-485 конвертор и софтуер, но без сериен порт, това е безполезно.

Там могат да бъдат RS-485 към паралелния порт конвертор някъде там.

Също така, съществуват RS-485 и RS-232 PCMCIA карти.Бих очакваме RS-485 да струват повече, само защото те не са толкова чести, така че може да е евтино да се използва RS-232-карта и конвертор.

Така че веднъж Ive има необходимия адаптери и всичко си уредила, как да получите достъп до данни от рамките на софтуер?

Четох за някои сериен - USB конвертори, които създават виртуален COM порт.Значи как мога аз добивам определителен член данни от това пристанище, когато написването на програмата в C ?

ще бъдат различни от Първи виртуален порт за разлика от реалните серийния порт на персонален компютър?

Благодарности,

Сам

Имам програмиран с виртуален порт използва TOSHIBA лаптоп (на Visual Basic).Целта е за симулация, преди да се опитва на софтуер в реално компютър, който е с RS-232 порта.От самото име (виртуални COM порт), това означава, че тя трябва да "изглежда като обикновен COM порт", за да ни като програмист, така че няма да има нужда "екзотичен" нещо за нашата цел.Ако използвате Microsoft Visual C , може да използвате MSCOMM32 ActiveX контрол, за да се улесни развитието.Аз не се опитвам този compoenent в Borland C Builder (AFAIK C Builder също така поддържа ActiveX контроли), но то работилница глоба в VB и VC .

с уважение,

Pinczakko

U намиране на информация от една книга, наречена "Сериен Порт Комплектни"

С уважение
Gopi

smitchell написа:

ще бъдат различни от Първи виртуален порт за разлика от реалните серийния порт на персонален компютър?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back