RJ45 изолация трансформатор

Y

yo8tot

Guest
Привет,

Един RJ45 конектор с трансформатор вътре може да осигури изолация за 230vac за неограничено време?В дейташитове всичките са оценени с 1500v RMS, но само за 1 минута.

С уважение

Връзката на тест за изолиране на напрежението да работим напрежение зависи от overvoltage категория.1500 VAC тест е добър за 300 VAC Кат..II работни напрежение според IEC1010.Но също така изолация и влечуги разстоянията трябва да отговарят на работни напрежение.

1500 VAC спецификация може да се намери в IEEE STD.802,3, но нито един не работи напрежението е уточнен.

Искам да направите дъска с PIC18F97J60 със земята свързани към мрежата фаза или неутрални.Бордът ще бъде в пластмасова кутия, но ще има RJ45 конектор.Така че аз искам да знам дали е безопасно.Но аз предполагам, че това е изолирано трансформатор дизайн за работа в ситуация, когато на два компютъра са свързани заедно в една и съща мрежа, но не на една и съща мрежа фаза.В този случай, мисля, че има известна 200vac между терена на двата компютъра.

С уважение

А в компютъра е на земята винаги е свързано с предпазни земя (PE) конектор.Както казах, за 1500 VAC тест напрежение е една от няколко предпоставки за квалифициране на част за 300 VAC работни напрежение.За безопасното изолация, също и изолацията и влечуги разстоянията трябва да бъде достатъчно.В RJ45 екран, който е достъпен на отвън, е свързан с RJ45 жак случая.Боя се, че делото за закрепване изолацията Разстоянието не е достатъчна в съответствие с изискванията за безопасност.Бих скоро използвате отделен Ethernet трансформатор, който е голяма изолация разстояния.

Здравейте Yo8tot,

Изолационни дадени координатите е overdimensioned цифри, за да се осигури достатъчно границата между реалните условия на труд и тестови стойности.1500Vac тест стойност, дадена е представителна за по-ниски напрежения като 230Vrms/400Vrms.Един от най-лесният начин за изпитване на изолационни способността компонент под кратко време на производството environemtn е да се каже по-високи напрежения от нормалните условия.Вие можете просто да мислят така (като пример,
а не да се координират съгласно стандарти), 1500Vac за 1min ще имат същите влияят на 400Vrms за 10мин.Така ще видите ускорена симулиране на изолационни barier вътре компонент.

В повечето приложения и края стандарти, ще видите, дори и тест volategs не се прилагат за 1min.Тя ще бъде само за 1 секунда, но с напр 1.2xHigher теста напрежение.Това е, 1500Vac за 1min се доставят като 1800Vac за 1sec в производството.Ти арго тест всеки компонент 1 мин, в края на краищата, в производството, тъй като ще незначително забави своя производствен процес.

Един голям недостатък на тези 1min / 1 сек тестове е да не осъзнаваш изолация живота очаквания.Това е, може да мине 1min тест, но какво да кажем за за по-дълъг период от време, изолация е под високо напрежение стрес.АЗ didnt виждам ресурс / стандарт за това до сега.Това е интересен момент.

Благодаря Ви за всички отговори.Започвам да се чудя за тази изолация проблем, когато си купя отделен трансформатор (импулсно H1102NL) вещица е също оценени за 1500v RMS за 1
мин. и аз да погледна вътре.Както можете да виждате на снимката на намотки са направени по много 6 мм toroid с емайлирани проводници.Може би аз
съм грешен, но освен ако няма някои специални емайлирани телени аз не виждам как, ако могат да работят при високо напрежение, тъй като първичната и вторичната намотки сякаш се припокриват в по-горната другата.

С уважение
Съжаляваме, но трябва да имате за вход, за да видите тази закрепване

enamal дебелина на изолацията 1.5kV е от порядъка на няколко десетки метра микроорганизми.

на емайл е достатъчно гъвкава, за да не се фиксира.

осакатявам

Не мога да ясно да видите от снимката, ако намотки се застъпват.Две ядра са общи режим дросели и две трансформатори.Но съм съгласен, че той изглежда различен от клас II трансформатор така или иначе.

Аз също трябва да се коригира предишното изявление относно изпитването напрежения, изисквани в IEC1010.За клас II (двойна изолация) и 300 VAC Кат..II, тест напрежението на 2300 VAC е задължително.За 300VAC Кат..I, 1400 VAC тест напрежението е достатъчно.
.

И вероятно не може да приеме на строителството, както двойна изолация.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back