Rising Edge Откриване на цифров сигнал

M

maz_yp

Guest
Здравейте аз има три цифрови входа (0-5V) и Искам да се открие на нарастващите ръба на всеки сигнал и се определи които едно е, логика висока (5V), последно съжаление и не може да използва един прост процесор и аз трябва да се използва логика порти, флип флоп , и т.н. Не мога да разбера доста как да направите това и бихме оценили всякакви предложения:) Най-добри пожелания МАЗ

[Цитат = maz_yp] За съжаление не мога да използвам прост процесор и аз трябва да използвате логика порти, джапанки и т.н. [/ цитат] Защо не? Тя ще бъде по-лесно да се направи това със софтуер. Дали тази задача изискване?

Да, съгласен съм софтуер ще бъде по-лесно, но аз току-що започнах да правя 3-месечен стаж в компания за електроника и бях помолен да развият тази верига. Те не могат да използват reporgrammable устройства логика (somehting да се направи със застрахователни и одобрения)

Това е проста верига за откриване на ръба.
29_1183475380.jpg
инвертор на изхода е свързан aynchronous ясно вход, така че вие ще получите кратък импулс на изход, като на входния сигнал отива висока ... Това ще изглежда нещо като това:
64_1183475618.jpg
И така, имате нужда от 3 Dff и 3 iinverters.

Благодаря за съветите, но трудността по този въпрос е, че имам нужда да се определи коя от трите сигнала е високо последните? .......... ____________ In1___ | ..............____________ in2_____ | .....................____________ in3_______ | По този начин и се нуждаят от средства на знаейки, вход 3 е високо поставени миналата?

Има ли сигнали, когато те издигат останат високи?

Аз всъщност считат, че това и си помислих, че се използва интегратор, но сигналът не е задължително да останат високи.

Мисля, че тази схема ще ви помогне. че е много лесно да се разбере. RC филтри за откриване на нарастване на фронта за всеки вход, и си спомня, която е въвела Последна натиснат SR тригер. има 3 изхода, всеки един показва, който последно е бил натиснат.

Можете да използвате нещо като това: STOP могат да бъдат генерирани с ръб детектори от предишния ми пост.

Благодаря много момчета. RC филтри и SR джапанки са свързани с това, което имам нужда.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back