Ring VCO: Усилване на усилвател етапи

N

nandu

Guest
Какво се случва с честотата на трептене на пръстен осцилатор, ако се увеличи печалбата на всеки етап усилвател над минимално изискваните нива на печалба? Дали увеличаване или намаляване на честотата? Определено бих предпочел времевата обяснение.

За по-специален етап, като например пръстен с 3 осцилатор етап, Уважаеми Nandu осцилатор честота е решено с отворен цикъл 3db честотната лента на всеки усилвател. Ако не се променят честотната лента на отворени три db контур, тогава неговата честота не се променя. Но как ви гарантира това, когато промените печалба? Вярно ли е? Поздрави, [цитат = nandu] Какво се случва с честотата на трептене на пръстен осцилатор, ако се увеличи печалбата на всеки етап усилвател над минимално изискваните нива на печалба? Дали увеличаване или намаляване на честотата? Определено бих предпочел време домейн обяснение. [/ Цитат]

ако U промени печалба от промяна на Ш / Д натоварване капацитет 4 сигурни ще бъдат различни и тогава честота на трептене

Ами казват, имам някакъв идеал усилвател, чиято печалба мога да се променя без различна си три милиардаdb BW. В този случай, както каза philipwang, честотата musn't варира. Но аз четох някъде, че честотата е пропорционална, за да спечелят (поема отново BW е постоянна), и когато аз симулирано използване на посочените спомена идеален усилвател, открих тази честота нараства пропорционално с печалба! Това е нещо, аз съм в състояние да обясни

Вярвам, че честотата няма да бъдат засегнати. Какво се случва, е, че ако честотата се повиши над определена граница, а след това някои от транзисторите може да въведете нелинейна регион, който, като я самостоятелно, намалява печалбата отново. Какво трябва да се случи, е, че етапът на изход трябва да има максимална люлка за предоставяне на макс. мощност до следващата "блок".

Да, аз предполагам, недвижими осцилатори пръстен в крайна сметка ще удари някои насищане с люлка. Но Im симулиране с идеална етапи усилвател и аз съм в състояние да обясни пряка зависимост от честотата на усилването на усилвателя.

всъщност по мое мнение, трябва да изчислите е забавянето = TpLH (люлка времето) + TpHL (люлка), който вместо на така наречената честотна лента се контролира честотата от голям сигнал начин.

[Цитат] Аз съм в състояние да обясни пряка зависимост от честотата на усилвателя печалба [/ цитат] Мисля, че те не са пряко свързани

ако приемем, държите всеки етап GBW същото, по-висока печалба, означава по-ниско телесно тегло, следователно, по-големи забавяне, следователно по-ниска честота.

Но в действителност по-висока печалба дава пропорционално по-голяма честота. Това е, защото усилвател с по-висока печалба показва по-стръмен ръст в резултатите от дейността си, отколкото един с по-ниска печалба за същия вход. Това означава, че следващите обръщане усилвател получава задейства много по-рано от усилвателя с по-ниска печалба, и следователно позволява да се превключва се случва по-бързо.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back