RF-RLC опаковка

B

breitfuss

Guest
Привет!

Бих искал да се изработи ниски филтър карта за ~ 900MHz.В С и Л-стойности не са проблем.
Какво componentsize Трябва да изберете?0805, 0603 ...
Как мога да се изчисли размера препоръчва пакет (L, C)?

Аз бях поставени редица резистор в inputmachting път (БКП).Как мога да се изчисли размера препоръчва този пакет?

хубаво поздравления

Наистина ли не "изчисли" опаковка.

Като цяло за кондензатори, по-малките в случай на по-висока е самостоятелно резонансната честота и по-малко шунт капацитет, но търговията на разстояние е по-ниска разбивка напрежение и по-високи загуби (макар и не винаги).

За индуктори, по-малък е отпечатък на по-висока е самостоятелно резонанс, но по-ниски текущи операции.За наистина малки дросели на Р стане по-лошо, тъй като те не са оборудвани ядро.Например Coilcraft 0603 има по-висок, отколкото Q 0402, но SRF е по-ниска.

Разбира се това са само правилата на палеца и винаги има изключения, както и да се движите като диелектрици X7R нещата нелинейни.

За вашия случай обаче, употреба части, които са може би 3 / 2 по-висок в SRF от вашата операционна честота, след това изберете по-висока Q, освен ако големи части създават проблеми с въженца капацитет от тампони, но при 900 MHz, че няма да е твърде много на проблема.

Харесва ми Coilcraft индуктори и кондензатори, АТС (конкретно 600S и 600L серия).

Ако изберете компонент, нека каже от MURATA тогава те дават модел също.
По този начин можете да се симулира компонент с пакет ефекти.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back