RF усилвател - предложение за дизайн

Y

yawijaya

Guest
Здравейте всички, аз съм проектиране на RF усилвател. Бих искал да получи някои предложение за въвеждане на какъв тип трябва да използвате и евентуално референтен дизайн. Ето изисквания: 1. изходна мощност 2W до 50 ома товар 2. Честотен обхват 50MHz-120MHz 3. Ниска 2-ри хармоник 4. висока ефективност направих и преди, но ефективността е само 20% или така че използването на клас E RF усилвател. Така че аз съм отворен за всяко предложение. Благодаря!!

Вие не се посочва мощността клас на усилвателя, или най-малко вида модулация на усиления сигнал.

добре, че по същество въпроса ми. Търся предложения за това каква сила класа и трябва да използвате. Опитах клас Е преди, но те са само добри между 50M-70Mhz.

Най-добрата енергийна ефективност клас е клас C, но този клас е много нелинейни и могат да бъдат използвани само за CW или FM. Клас AB е доста линейно. На тази мощност клас тунинг точка пристрастия и заредете се извади мача изход може да получи минимум на хармоници и най-голяма ефективност.

ако искаш висока ефективност, то Вие трябва да изберете смяна на режим усилвател същия клас Е ИЛИ Е или D., които искаш да дизайн? усилвател или усилвател на мощност? клас E верига топология използвате за вашата проектиране? да симулирате schemitic или не?

Съм го използвате HEPA PLUS (клас Е усилвател софтуер), който симулира схематични и работи много добре ~ 70% ефективност, но веригата смучат в реалност. Аз съм проектиране на усилвател на мощност. Аз също забравих да спомена, че веригата трябва да бъде в състояние да дадат до 200-300mA изход ток (настрана форма 2W в 50ohm натоварване)

с който и да е тип на елемента, които симулират проектирани съединение в HEPA PLUS?? и средства, е да използвате идеален елементи или реалистични елементи модел? и аз съм се опитва да проектиране на усилвател на мощност клас Е, но аз използвам софтуер, разбира се ADS моя дизайн е за IC Мисля, че ако използвате реалистичен модел за симулация резултата съм се много се различават. , които топология използвате за напълно circiut схематичен?

е реалистични елементи модел ...

Хммм ... 70% до 20%! клас Е верига топология използвате?

Аз не съм сигурен от какво искаш да кажеш с топология ... но тук е схематично ...

и вижте ви схематична диаграма разбира се Нещо не е ясно в проектиран вашата верига схематични, но мисля, че си по-добре да използвате вместо на трансформатора съответства верига също да използвате мач филтър между етап deriver и етап усилвател и проверете ви елементи ценности с помощта на добър монтаж аналитични уравнения и забележите разбивка напрежение транзистор и друг начин е да се провери вашата гледна точка верига точка, с възможност за пример виждате желания изход на ADC (квадратни вълна )....

Клас E е трудно за практическо прилагане за някой без опит. Клас AB ще работят веднага, което позволява на много тунинг на първоначален проект. Сега зависи това, което търсите. За да научите, или бързо да се получи крайният продукт.

Вашите резултати просто показват ограниченията на проектиране на RF усилвател, като само с помощта на софтуер. Ако приемем, че тази схема симулация е правилното досега, някои реални параметри схема е очевидно различен. Но кой? Опитът е необходимо, за да го идентифицира и само емпирични измервания могат да проверят дизайн.

[Цитат = vfone] Клас E е трудно за практическото прилагане за някой без опит. Клас AB ще работят веднага, което позволява на много тунинг на първоначален проект. Сега зависи това, което търсите. За да научите, или бързо да се получи крайният продукт. [/ Цитат] Ха, добре, в идеалния случай аз искам бързо да учат и да получат крайния продукт ... но аз предполагам, че трябва да избере един от тях ... Предполагам, че " ще клонят към бърза крайния продукт ... така че вие казвате клас AB? , но аз също да прочетете преди този клас AB не се справя добре за слаб сигнал прилагане ...

Изненадващо Клас-AB предлага широк динамичен обхват от всеки друг клас на мощност, в това число и Клас-А. Насищане това, защото идва от различни допълнителни източници. В Клас-AB настройка на работна точка (латентно състояние) за оптимален ъгъл на проводимост води до по-добра ефективност и линейност.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back