RF приемник помощ на дизайн

K

kishore2k4

Guest
Аз съм се опитва да проектира директно надолу преобразуване RF приемник, за да декодира 64-QAM 256-OFDM сигнали. Гамата за въвеждане на честота 600MHz и 1000MHz. Аз съм планирате да използвате следните сигнал верига Антена-> LNA ([URL = http://www.analog.com/en/prod/0, 2877, ADL5521, 00.html] ADL5521 [/URL]) -> Квадратура ация ([URL = http://www.analog.com/en/prod/0% 2C2877% 2CAD8348% 2C00.html] AD8348 [/URL]) -> Low Pass Filter (2Mhz) -> 12-битов Dual Channel ADC (> 20MSPS) -> FPGA LNA има шумова фигура '0,8 db (типично) и I / Q демодулаторът шумова фигура единайсетdb (типично). Моят въпрос е: Дали по-горе дизайн добър, тъй като в чувствителността на приемника за 2Mhz честотни канала? Предишната ми нишка, която по отношение на Zero-IF преобразуване доведе до предполага, че остана с IF-Вземане на проби, но размер е също важен фактор за моя дизайн. Ще дизайн IF-взимане на проби (единичен или двоен преобразуване) добив на по-добри резултати? Аз не използва никаква разлика в буфери за шофиране ADC, защото Квадратура ация (AD8348) basedband усилватели вградени, които могат пряко да кара ADC. Чувствайте се свободни да предложи промени или изцяло различен дизайн, тъй като аз никога не са проектирани RF свързани с вериги преди. Благодаря.

Не съм чел предишните дискусии за Zero-IF, но Надявам се, че са наясно с проблемите, като DC дрифт, и шум от фаза на спад миксер VCO. Проблемът DC се избягва от някои доставчици с помощта на почти нулеви-IF. Аз не са учили това, но предполагам, че вие ​​ще отидете на компенсация на малко повече от вашата лента / 2, така че групата не се включват 0Hz. Той все още ще напусне VCO шум в групата ти, освен ако не се смени още няколко ... Смятате ли, силиций тунери за вашия проект? Има някои от NXP и ST. NXP могат да бъдат закупени, ST е трудно, ако имате нужда от по-малко, че 10 ^ 6 или така.

Коя книга ф предложи за този начин на приложение?

Вие може да използвате LO Ако или вземане на проби, нула, ако е много трябваше да impleelnt в discerete IC khouly

Проектиране за обем на производството? Това прави разлика, в който вратата (чипове) са отворени за вас. Ако дизайн за по-нисък обем, може да се опитват да се сдобият на Can-тунер. Алпите и LG ги прави, но те са също diffucult да се получат, и то е още по-трудно да се получи документация. Най-малко ще ви спести неприятности на проектиране на RF част. Повечето от тях идват с една, ако на 36MHz, за които керамични резонатор филтри на групата са на разположение. След това можете да (по-) проба, че ако и да продължи в областта на цифровите. Съжалявам, че не знаят или имате някакви книги за това. Ние направихме серия от модулатори (QAM и COFDM) с upconvertors за 50-1000MHz и 1000-2000MHz. Отне ни известно време, за да получите фаза на шум, линейност на усилвателя и стабилността на необходимото ниво.

Благодаря за всички полезни отговори. Имам още няколко въпроса: не можах да открия всеки един чип директно conversoin тунер за честотата на моите интереси. От вашите предложения, аз реших да се използва Low-IF (Квадратура демодулация) със същата настройка, както е посочено в първия пост. Мога да използвам, ако 6MHz за 2Mhz канал диапазони. Аз не искам да отиде над 10MHz, тъй като това ще ме остави с малко обработка на усилването в ADC. Аз съм с надеждата проблем за отхвърляне на изображение ще се погрижа за него с помощта квадратура downconversoin?!? Има ли някакви книги / уроци, които се занимават с практическите аспекти на RF приемник дизайн? espirit: Благодаря за вашето предложение, но не искате да използвате тунер модули, тъй като те са склонни да бъдат много скъпи, най-ниски средни количествени изисквания, като мина. Също така някой може да предложи приемник верига, която има фигура на ниско ниво на шум и висока линейност, разбира се с достойни условия на търговия между тях. Благодаря.

по-ниска, ако приемник, willbe също и проблем с имиджа, така че се нуждаят от някакъв вид филтриране "филтър за отхвърляне на изображение, или използване на архитектури за отхвърляне на изображение khouly

Мисля, че за ниската IF структура, добре се използва, ако половина на честотната лента, така че изображението на сигнала е в съседния канал, където намесата е относително малък.

това може да помогне да дизайн LNA

НА S11 на adl5521 бедните и да влоши вашата чувствителност, аз предлагам да промените LNA

Здравейте, вижте "RF микроелектроника" книга, от Behzad Разави. з ** P: / / search.barnesandnoble.com/RF-Microelectronics/Behzad-Razavi/e/9780138875718

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back