RF миксер Lo и RF водача режим?

M

manish12

Guest
в какъв режим RF и LO водача трябва да бъде? От броя на IEEE разработки и книгата се вижда, че LO водачът трябва да бъде в насищане и RF шофьор е в режим на линейни / Saturation. Аз не съм отговарят за RF Driver в какво трябва да се? всеки орган може да потвърди този факт.

Не разбирам да направи транзистор работи като усилвател или водач, той трябва да бъде в активен район активното това означава, ако използват CMOS активен район е Saturation, khouly

Мисля, че RF транзистори водачът следва да действа като swtches. Така че, те трябва да работят в линейни или насищане региона (т.е. ON) за онези, които са свързани с положителен сигнал RF за половин цикъл и трябва да бъде за другата половина на цикъла и обратно за негативен сигнал, RF (за диференциран режим, както Cell Гилбърт). За LO пристанища, веригата трябва да се появи като линейна, като обичайните усилвател по този начин LO транзистори трябва да работят в saturation.But, аз не съм сигурен. За повече информация, прегледайте глава 6 на RF микроелектроника от Разави.

thankx, но не потвърди за това? Може ли някой да я потвърдите?

Вие искате да модулират RF сигнал, но тогава, че не искате да го наруши. Това означава, че не искате да засегне IP3, ИП2 и др. .. За да се случи това, RF път трябва да се види линейни усилватели / затихватели. Комутатор се задвижва от LO. Тя трябва да премине полярността на RF сигнал, но след това не, че да го наруши. Това означава, че ключовете трябва да изглежда като идеал, ниско съпротивление ключове по време на периода, и идеални отворен високоомни резистори по време на OFF цикъл. Идеалният начин да ги drvie тогава е със силна вълна на квадрат. Това ще продължи да ги прави трудно и трудно изключено по време на включване / изключване цикли. Това означава, LO сигнал следва да бъде съобразена с наситени усилвател, който създава квадратна вълна. Вземете клетка Гилбърт например. Долната двойка разл е линеен усилвател, който усилва RF сигнал. 4 ключове транзистори е комутатор, че следва да бъде съобразена с квадратна вълна сигнал LO. Ако комутатора има периоди, когато тя не е "трудно" (т.е. задвижвани с LO sinusoid), а след това ще има периоди, където ключа съпротива ще се отрази RF амплитуда. Също така, малка амплитуда на вратата означава, че амплитудата на RF може лесно да се засяга напред пристрастия на транзистора, унизително IP3/IP2. Грегъри

да го LO раздел = сб режим RF раздел = Лин режим

да го LO раздел = сб режим RF раздел = в режим на Лин Мисля, че и двамата трябва да бъде в режим на насищане

RF транзистор трябва да бъде в триод региона.

ф не могат да получат печалба от най-много в триодно, тя трябва да бъде в сат.

е объркваща, понякога ние говорим за режим на насищане, за усилвател, това е нелинейна за сигнала, за CMOS transister, това е нормалната работна област вместо да навлиза в триодно региона, така че трябва да бъдат изяснени.

Както в насищане. Караш LO транзистори трудно, и RF транзистори с малък сигнал.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back