Reson за загуба на highpass flter

A

amicloud

Guest
Аз проектирани висок филтър преминават върху субстрат от EPS и Височина = 3,38 = 0,5 mm,
, както е посочено в приложената graph.the загуба в passband е около 2.5db.and на
S21 крива не е гладка в passband.especially когато отива висока честота.
Проектирането се надявам да има highpass лента за 13GHz.
Всеки един може да ми даде някакъв съвет?
благодарности.

Здравейте amicloud,

ти не спомена, ако сте използвали верига симулатор само или сте използвали ЕМ симулация, както добре.Имайки предвид размера на филтъра може да бъде chalenge за Ем.

Във всеки случай, филтри изглежда е несъвпадение смисъл, че позиции (честоти) за предаване полюси и нули не са там, където те трябва да бъдат.Филтър има много Ц. и се отваря и е електрически много дълго.Налице е относително голяма грешка при моделиране Цв в cicuit симулатори (2-3%).Това направи малка разлика между стойността мъниче реактивно съпротивление очаква в симулатора и стойност в реално схема на всеки Т. друг възможен източник на грешка е с отворен край на все още мъниче.Грешка е по-малка тук, но exsists.

Когато малката разлика в Т се превръща в голям дължина на електропроводи (към входа и към изхода), и когато ти вземат всички Ц. и добави отваря в предвид ще има голяма разлика в общото филтър отговор като резултат.Това е моето обяснение.

Всичко, което може да мисли за да направят живота Ви по-лесно е да се използва ЕМ симулатора.Ако конструкцията е с голям, за да симулира изцяло, можете да срещат най-малко за всеки Т и отворен в подробности и от ощипвам дължина мъничета и линии между мъничета да reachieve спецификации.Така че, симулиране на Цвети и се отваря в тренажор ги и ги прехвърляте в ciruit тренажор за настройка / оптимизация.Мисля, че това трябва да работят по-добре от първия си резултат.

flyhigh

Здравейте, flyhigh,Ако това е така, защото на несъответствие на S11 трябва да е слаб, но тук, на s11 е повече от 12dB.you знам sqare (S11) квадрат (S21) е приблизително 1, когато загубата е много
ограничено, но тук не е case.so не трябва да има някаква причина друг да плаща
загуба.

благодарности

Здравейте amicloud

Една от причините за загубата с изключение на omic загуба може да бъде ефект радиация.Опитайте се да пуснат камерата и да видите ефекта от него.Филтърът може да бъде една антена на някои честота.

flyhigh

Боя се, че не разбирам.Какво е в края на всяка една от тези мъничета?Какво е електрическата дължина на мъничета на 13 GHz?

Моят коментар е, че общото ви покажем LOWPASS или stopband структура, а не highpass един.

biff44 написа:

Боя се, че не разбирам.
Какво е в края на всяка една от тези мъничета?
Какво е електрическата дължина на мъничета на 13 GHz?Моят коментар е, че общото ви покажем LOWPASS или stopband структура, а не highpass един.

, Както и електрическите дължини на мъничета са какво?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back