Resistor унизително шум фаза на VCO ..

H

haadi20

Guest
Имам две тунинг напрежения varactors мелодия LC-VCO. Забелязвам, че когато свържа тези възли чрез голям резистор (~ 5k) за доставки ... ми симулирана шум фаза разгражда с 5-6 децибела при 1 MHz корекция, в сравнение със случая когато свържа възли директно доставките . Моят въпрос е, дали това е важно да се използват тези резистори, за свързване на възли външно захранване ...? или възлите могат пряко да бъдат свързани в полза на облигационерите подложки и накладките могат да бъдат свързани към външен източник на .... Във втория случай doesn't доставката промяна и шум засяга VCO шум фаза ..? Поздрави

, че резистора ще се отрази на шум фаза, опитайте да добавите кондензатор на земята, за да се филтрират някои шума от резистор, аз не знам дали това е важно да се постави или не, но мисля, че ф го направи този път висок импеданс за RF сигнал в varactor вариация на предлагането ще се отрази толкова ф трябва да филтрирате този supplu с помощта на някои отделяне капачки Khouly

резистори допринася шум, който се превръща в фаза шум от AM-FM преобразуване

Аз написах една статия за първата фаза шум ... главно за покриване на темата на фаза шума, причинени от резистори в примка филтри. можете да го намерите в моя сайт, ако искате да вземете погледнете (rfdude.com - за инструментите / PLL анализ, а също и свързани моята автобиография, мисля). Доста опростено и не е твърде трудно да се следват. Пика

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back