Resistive напрежение Divider - Каква е алтернативата?

M

malizevzek

Guest
Има ли алтернатива да резистивен делител на напрежение? В случай, когато разсейване на мощност чрез резистори (или техния размер) не е приемливо, какви ще бъдат начин, и в които струват?

Някои хора използват източник последователи като затихватели.

Използвайте subthreshold PMOS низ да се направи разделение на напрежение? Предполагам, че: D

[Цитат = malizevzek] Има ли алтернатива на резистивен напрежение делител? В случай, когато разсейване на мощност чрез резистори (или техния размер) не е приемливо, какво ще да е начин и в които струват? [/ Цитат] много алтернативи, аз съм сигурен, но това зависи от това какво искате веригата да се направи. Резистивен делител напрежение, е confuguration на компоненти, това е целта в една верига е това, което е важно, (затихване, създаване на референтен и т.н.).

Мислех повече за създаването на препратка. Мога ли да го направя с друга конфигурация, като незначителна консумация на енергия, за сметка на точност, например?

За висока препратки производителност, хората обикновено използват bandgap клетки. Все пак, това не може да бъде оптимално решение в твоя случай, защото тя може да се консумира значителна власт и площ.

Един пример: LDO регулатор за ниско напрежение и ултра-ниска консумация на енергия (UW). Когато буфер референтно напрежение, имам нужда от резистивен делител на напрежение на изхода. Ако ток през тях трябва да бъде ниска, те трябва да бъдат големи. Мога ли да се избегне това?

Наистина не съм специалист в областта на дизайна LDO, но аз се чудя, ако някой може да спадне напрежението делител напълно. В този случай, напрежението позоваване следва да бъде идентичен на регулиран напрежение (и не са идентични с част от него). И какво от това? Може би някой друг може коментар на този подход. След като дойде в ума ми, докато някои съмнения относно общите свойства на режим на усилвателя на грешка, ако двата входа са на регулирания ниво на напрежение и, в същото време усилвател предлагането е между земята и нерегулиран входно напрежение. Аз мисля, че това няма да работи.

За догонване на вашите изисквания: Трябва bandgap, един буфер, който умножава bandgap LDO на входа, така и на LDO. За да се сведе до минимум площ за резистори, можете да използвате PMOS с добре свързан към източник да се разделят на напрежение. Но тя работи само за цяло число съотношения разделение. За да се намали силата на всички, можете да мощност цикъл bandgap и мултиплициране на буфер и S / H вход LDO напрежение.

имат предвид, че делител резистор напрежението е температурата независими, защото техният коефициент отменя. Може да изгубите този хубав имот, ако и да изберат различен подход.

[Цитат = rfsystem] За догонване на вашите изисквания: Трябва bandgap, един буфер, който умножава bandgap LDO на входа, така и на LDO. За да се сведе до минимум площ за резистори, можете да използвате PMOS с добре свързан към източник да се разделят на напрежение. Но тя работи само за цяло число съотношения разделение. За да се намали силата на всички, можете да мощност цикъл bandgap и мултиплициране на буфер и S / H вход LDO напрежение [/ цитат] Кои конфигурация, точно имате в предвид, когато говорим за PMOS relisation? Защо не функционират само за цяло число дажби разделение?

Може би можете да използвате комутируема идея кондензатор. Пробата на позоваване на капачката Място А. празна капачка Б паралелно. Такса по сега трябва да се разделят над A + B. Напрежение е разделена. Но това изисква някои ключове и линейни капачки. Не знам дали това сейфове много власт.

OK стъпка по стъпка: PMOS BS-ГД "връзка, така че диод PMOS връзка с насипно състояние (NWELL) обвързани с източник Ако сте се опитват да направят съотношението N +1 / 2 трябва да съответстват на V-та + VDSAT1 = 0,5 * (V-та + VDSAT2 ) някои където водят до 0.5 * Vth = 0,5 * VDSAT2 VDSAT1 Тези израз промени през процес, температура .... никакъв начин не

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back