Re: Комплексът характеристика импеданс

E

elektr0

Guest
Ало,

вградена предаване линии (microstrip и coplanar waveguides)
като цяло имат сложен характеристика impedances Z, поради загуби.

Има ли нужда да се изразява в различни посоки матрица от такива "сложни линии"
със сложни позоваването impedances, или може да сме все още използват мерило
износа файл за недвижими позоваването импеданс.

Благодаря за всеки отговор.Добавен след 50 минути:Или да се споменава друг аспект.
По принцип напрежение източници са сложни изход impedances.Какво да правя, ако искаме да го свързвате с устройство, описано от S-матрица.
Възможно ли е да се нормализират всяка S-матрицата в каскадата на произволни реални позоваването импеданс, без да губи информация, дори ако трябва да правя с по-сложни и на изхода impedances.

Здравей Elektr0 - За микровълнова работа, вие трябва винаги да използват S-параметри точно нормализиране до 50 Ohms, с няколко редки изключения за експерт потребители.Проблемът с повечето EM анализ на данните е, че линията неразделна на Е-област (или някои други равностойни изчисления) резултати само приблизителна стойност за ZO.(Ако не харесате стойността на ZO ли, просто смяна на линия неразделна докато не са щастливи.) Ако имате грешка на,
да речем, 10% по-ZO на ред (включително и имагинерна част), след което има ще бъде 10% грешка, в резултат S-параметри, които са били нормализиране до 50 Ohms.

Ако искаш да говориш с EM теория момчета, те често се използват S-параметри нормализиране на каквото ZO линията да се случи, дори ако те не знаят какво ZO е (което е обичайната случай).Това може да доведе до големи проблеми, ако се използва от микровълнова дизайнер, който мисли, че неправилно данни е правилно нормализират до 50 Ohms.Аз никога не препоръчваме използването на такива данни в микровълнова дизайн.

Имам също срещани EM теория момчета, които казват, че не е правилно определение за ZO, когато има загуба или когато има повече от един диелектрик.Това е невярна, и тези, които казват това са просто да не са напълно информирани.След това има други, които казват, че всички дефиниции са правилни и всяка стойност за ZO е наред.Призовавам тези хора "Равни възможности" момчета.Те също са наред.(Съжаляваме за тъп език, но аз мисля, че е необходимо.)

Така че, винаги използвайте 50 Ohm нормализирали S-параметри за микровълнова работа.

Аз съм вече в Токио чакащи за закъснял полет до Сиатъл, така че да не можете да публикувате отговори за един ден или два, големи климатични проблеми в Сиатъл, мощност се, Тел.определяне на реда
и др

elektr0 написа:вградена предаване линии (microstrip и coplanar waveguides)

като цяло имат сложен характеристика impedances Z, поради загуби.

Има ли нужда да се изразява в различни посоки матрица от такива "сложни линии"

със сложни позоваването impedances, или може да сме все още използват мерило

износа файл за недвижими позоваването импеданс.

@ navuho

Благодарности.
Какво мислиш за Power-вълна-S-матрицата и Псевдо-вълна-S-матрицата, които са валидни за комплексно позоваването impedances.

Вижте http://www.boulder.nist.gov/div818/81801/dylan/papers/GeneralWaveguideCricuitTheory.pdfДобавен след 25 минути:mad: navuho

Съгласен съм с вас, и ще кажа Cascading на обобщени и матрици висока честота на няколко структури, които са симулирани в една и съща линия среда е ОК.Въпреки това, ако ние се симулира за радиочестотно устройство или прекъсване и прилагат линия deembedding.Резултатът е разпилян матрица само за DUT.Без линии, но се характеризира в този конкретен ред среда.
Да кажем, ние се характеризира едно прекъсване в microstrip линия ивица с широчина 50 микрона.След deembedding и renormalizing към различен импеданс, ние се надяваме да се получи характеристиката на една и съща прекъсване, но embededded в microstrips друга лента с широчина х =?.Право или глупост?Благодаря за помощта ви.Поздравява elektr0.

elektr0,

Вие
сте намерили най-добрата книга по този въпрос.Дилан и Маркс обясня защо мразя силата на базата дефиниции: мощност вълни не са вълни.Power вълни не отговарят на 1D Helmholtz уравнение,
а това означава, че сте се откажат от някои много хубаво компонентите на S матрица.

1.) Deembedding.От силата на вълните не отговарят на вълната уравнение, deembedding е не просто пре-и пост-размножават от фаза промяна.

2.) Smith таблицата.В таблицата Смит се базира на факта, че връзката между Z (или Y) и S е bilinear трансформация.Това вече не е валидно и за силата на вълните.

3.) Разширение до по-висок ред режими.Waveguide режими в изключвател да не предават мощност; оттам, мощност на базата S параметри за тези видове не съществува.

В psuedo-вълната определение на Дилън и марките, е добър, но аз не мисля, много хора да я използват.Простите напрежение определението, дадено в повечето микровълнова текстове (напр. Позар) също е добро, макар че аз предпочитам да се нормализира инцидента и отразени напрежение вълна от sqrt (ZO).Всички дефиниции трябва да даде същия резултат, когато всички пристанища са нормализиране на същата реална стойност (като 50 ohms).

Що се отнася до втория Ви въпрос, Аха, вие
сте прав.Нормализация импеданс представлява impendance на реда, че входящите и изходящи вълни са включени.Тя е напълно независима от самата структура.

-Wiley

@ Wiley

Защо са малък брой параметри, съотнесени към complexe импеданс, необходими във вашето мнение?Мисля, че didn't получите последната ми въпрос.
Аз не съм сигурен дали RENORMALIZATION е приложим към nonTEM ръководят вълна приложения.Ако се симулира същата прекъсване в две различни сложни линия среди.Защото например ПХБ Via ивица с ширина 50 хм и ленти широчина 150 хм.Ако ние RENORM на резултатите от изчисление 1.Възможно ли е да отида на резултатите от изчисленията 2???

elektr0 написа:Да кажем, ние се характеризира едно прекъсване в microstrip линия ивица с широчина 50 микрона.
След deembedding и renormalizing към различен импеданс, ние се надяваме да се получи характеристиката на една и съща прекъсване, но embededded в microstrips друга лента с широчина х =?.
Право или глупост?

Ница дискусия по-горе.Много съм уморена сега, един полет лявата ми върне от Япония.Надявам се, че този пост има смисъл, аз ще се опитам най-добрият ми.

Мисля, че почти всички точки, направени по-горе, са верни, но мисля, че няколко нужда от малко работа.

Първо, за някои приложения, няма значение какво ZO, сложни или по друг начин, които използвате, за да нормализират своя S-параметри.В действителност, както е посочено по-горе, ти дори не е необходимо да се знае какво ZO е толкова дълго, колкото винаги правят връзки между пристанищата, които се нормализират до абсолютно същия ZO.Но още едно нещо, е необходима, за да получите правилните резултати ... програмата / уравнения, който използвате за свързване S-параметър блокове трябва да се съглася с вас по отношение на това какво normalizing ZO се използва.

Проблемът ми е, преди да влезе в тях, когато бях правиш GaAs MMIC дизайн, бе стъпка прекъсване някои модели от EM момчета.Стъпката прекъсване изглеждаше наистина голяма,
т.е. само като трансформатор от входа към изхода ZO ZO.Това е S-обобщени показатели.Но EM момчета, не ми кажеш това.Аз ги използва в програма, която пое 50 Ohm S-параметри.Имам наистина луди резултати.Така че, просто гледам за този проблем.Ето защо винаги съм посъветва микровълнова дизайнери (с няколко изключения, за много напреднали потребители) винаги използвайте 50 Ohm S-параметри навсякъде.EM теория момчета можем да направим много и различни неща, но когато те ръка данни на микровълнова дизайнер, те трябва да бъдат много ясно за това, което те дават на него.

Има случаи, в които трябва да знаете normalizing ZO,
няма друга алтернатива.За пример, ако ви трябва да знаете за текущите действителни по изпращане линия, което трябва да знаете за какво ZO на S-параметри са нормализирали да.Няма значение какво ZO е, но трябва да го знаеш.Това е важно за такива неща нелинейни хармоничен баланс, или SPICE анализ.Ако разбирайте погрешно ток, ще получиш грешен отговор.Вие също трябва да се знае ZO, ако искате да извлича lumped модел.Всяка грешка в ZO причинява грешка в lumped модел.

На второ място, че е възможно да се де-вградите чрез lossy и извън този линии, и може да се направи точно (в рамките на числения точност).Най-новите данни са в моята книга през миналата година по уеднаквяване на SOC и двойно забавяне на MTT Транс.Вие можете да получите от IEEE Xplore или имейл мен и аз ще отговори с копие.Използвайте последната ми име "на" ieee.org.В сонет, ние сме били дьо внедрен чрез lossy (понякога изключително lossy) линии и да го прави точно, тъй като 1991 година.

elektr0 написа:

@ WileyЗащо са малък брой параметри, съотнесени към complexe импеданс, необходими във вашето мнение?

Бих казал, че "повторното нормализация" на S-параметри допринася много за погрешно разбиране между "ЕМ теорията човек" и дизайнер.

"повторно нормализация" създава лъжливо чувство за "сигурност".Той може да не е подходящо да се каскада серия S-параметър матрици, въпреки че всички те са "нормализиране" на същите 50 ома.Например,
бихте могли да имат две 50ohm коаксиален линии с различни размери.Въпреки че те имат 50 ома характеристика импеданс, просто каскада двата S-paramters матрици ще хвърли на ефекта на "стъпка" прекъсване.Това може да е причината да сложат толкова много внимание на съединителите / адаптери използвани в VNA измерване.

"повторно нормализация" не съответства на реалистични физични процеси.Дори ако всички S-параметри, изчислени от всички EM solvers се нормализирали към същата 50ohm, дизайнерите трябва да се погрижи да ги използват.

Много добра пункта по-горе.Loucy точка на Cascading е ESP.добре приети.В този случай, правилното проектиране, когато Cascading S-параметър блокове, които са едновременно нормализиране до 50 Ohms, но имат различни физически размери на пристанището е да включват S-параметри на получения стъпка прекъсване betwen двата S-параметър блокове.

Ало,

Разбира преход betwwen различни геометрии линия трябва да бъдат взети под внимание.

Цитат:Wiley написаАко продължим с вашия пример: На по-висока цел прекъсване режими са развълнувани, затова нека да добавите 300 хм deembedding линии и място на пристанищата, в края на тези линии, за да се уверете, че тези режими са напълно разложен.
След като получи S параметри за и чрез deembedding линии, ние deembed на S параметри навътре 300 хм.
В deembeding сметки за фаза промени и загуба, въведени от този режим на deembedding линии.
Какво е останало е чрез прекъсване и по-високата цел режими развълнувана от по прикачване към 50 хм линия.
Ако сте renormalize тези S параметри до 150 хм линия, прикачното все още е на 50 хм.
Дали този смисъл?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back