RC осцилатор - мнението си за избора на съставни стойности

E

Eugen_E

Guest
Здравейте, аз трябва да използва 4046 PLL, и аз не знам как да си изберете Подаръци за ценности, които са оптимално да се сведе до минимум трептенията и шума на VCO? Като цяло, трябва да използвате висока стойност C, като по този начин за зареждане / разреждане капачка с висок ток, или да използвате по-ниска C? Защото имам нужда тесен домейн VCO, компенсация следва да се използва така, VCO гама не се стартира от много ниска честота? Благодаря

Ако 4046 е твърде лошо по отношение на трептене, аз искам да попитам за друг тип. Пръстен VCO, на базата на инвертори (74HC04), ще даде по-ниска трептене от 4046? Или като цяло, пръстен VCOs са по-чисти от VCOs РК? Това е нещо, за хоби, и аз си помислих за използване на 3 или 5 инвертори от 74HC04 и контролиране на честотата от доставката 74HC04. Информационният фиш казва на забавяне на разпространението варира много с захранващо напрежение.

Ами на друга wayyou може да се използват резистори R-метъл филмови и С НПО кондензатори. Късмет.

Какви са ви трептене и спецификациите за честотен обхват?

Благодаря за отговор. Честота четиринадесет-16MHz. Jitter трябва да бъдат сведени до минимум, тъй като тя е за шунка приемник радио - Знам, че то така или иначе ще бъде лошо, но поне сведени до минимум. Трябва да съм Квадратура изходи, така че 14-16MHz сигнал се дели на 4. Може би разделянето ще подобри трептене малко. Аз използвам на PLL с позоваване на 1-10kHz, не, вече решено. Що се отнася до 74HC4046 Този документ казва, че увеличаване на ток намалява трептенията www.eecg.toronto.edu/ ~ kphang/papers/2001/wilkin_vco.pdf , стр. 8. Мислех да се използват голям кондензатор, използвате офсетов резистор, да увеличи настоящия, и намаляване на на VCO гама до необходимия минимум. Също така ще се опитам да се отдели, за да обосноват R1 и R2, щифтове с 100N капачки - тези щифтове шофиране вътрешен източник на ток. Дали това е добро или лошо? Знам, че не е правилно, но аз се опитвам да използва този по-скоро от OSC LC в HF приемник. Виждал съм това http://groups.yahoo.com/group/softrock40/files/fracturedrock/fr80.pdf и сега имам малко на "смелост": D

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back