quentions за линейността на LNA

D

dot13

Guest
Открих, че в много документи, на IIP3 бе симулирано от две-тон честоти.Но те не казват как да изберете две съседни честоти.Докато в моя симулация, ако аз избрах различни честоти, IIP3 е различно в зависимост.Така че това, което е критерий?

Всъщност, аз съм desinging широка лента-LNA (50 ~ 860MHz) сега, спец. дава изисква IIP3.Трябва ли да удовлетвори искането на всички честотния диапазон?

Също така, може ли някой да ми даде някои съвети за това как да се подобри линейността на LNA?

Благодарности.

Критерият е свързано с недвижими модулиран сигнал честотна лента от едната страна и от групата interferer от друга.Ако например вашата модулиран сигнал е 5MHz трафик, можете да използвате 1MHz разстояние.
Мисля, че трябва да я задоволи целия спектър, но може би спец. не винаги е един и същ.
Линейност може да се подобри добавянето на някои актуални към проекта.Има много документи, занимаващи се с нея, тя зависи от конфигурацията на LNA.
Надявам се, че може да помогне.
Mazz

Като правило, разстоянието между две тонове за тест приемник IP3 е 4 пъти RX канал разстояние.
За тестване на IM3 част на Палестинската власт на предавател, разстоянието е един TX канал разстояние.

Благодаря за Вашия отговор.
Някои документи се споменава, че увеличение Vgs ще подобри линейност, а когато аз увеличавам Vgs, сегашното увеличение съгласно.Така че аз трябва да намали W / L.тогава GM намаляване и увеличаване на НФ.
Искам да намеря една точка баланс.Но проблемът е: дори и на настоящите и НУ далеч извън рамките на разрешение, линейността все още не могат да отговорят.

Мисля, че y'better зависимост от конкретното прилагане на вашия LNA, след проверка на тест спецификация на бетон вашата система прилагане

springf2000 написа:

Мисля, че y'better зависимост от конкретното прилагане на вашия LNA, след проверка на тест спецификация на бетон вашата система прилагане

Моят опит ми кажете четири неща ще бъдат свързани с LNA IP3
1.LNA Gain
2.напрежение кръст транзистор
3.пристрастие ток transister
4.senstivity

основно по-ниска печалба, високо напрежение, високо пристрастие настоящи и високо senstivity може да получите по-добро IP3 изпълнение.последното звучи странно, но то може да ви позволи да пласирам между IP3 и senstivity ако имате senstivity марж.

1.и 4.са въпроси, системно ниво, 2., 3.и 4.са свързани с характеристиките на транзистора.така че аз винаги избор транзистор внимателно и не система симулация често.

BT пътя, Agilent има някои добри транзистори PHEMT биха могли да бъдат предубедени високо настоящи и добри senstivity все още.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back