PWM схематичен

M

minisan

Guest
как да генерира PWM от PIC16F84A да контролира 4 ключове на H-мост? дали някой би искал да споделя схематични и компоненти, да бъдат свързани към микроконтролера? благодарение =)

не е необходимо всяко схематични! можете да използвате всеки от игли на 16F84. и с genarate PWM във вашата програма. Но при тази конфигурация честотата на PWM не е висока, ако искате по-висока честота, можете да използвате други микроконтролер, които имат вътрешни PWM периферен.

U може да предложи / покажи ми повече подробности или може би например по отношение на този въпрос? Съжалявам, това е моят първи път използва микроконтролер ... благодаря!!

OK ... Много благодаря! колко мило от u. ..=)

Мисля, че първо трябва да се запознаете с генериране на PWM с помощта на PIC microcotroller, опитайте тази връзка: http://www.pages.drexel.edu/ ~ kws23/tutorials/PWM/PWM.html След като попълните комфортно с PWM можете да превключите към по-сложни проекти, като например шофиране двигатели (H-мост и PWM, например: http://zebra.tky.hut.fi/ ~ JAP / Електроника / MotorCtrl / [/ URL ] Поздрави, IanP

Благодаря ви много ... хубаво от u. .. =) [Размер = 2] [цвят = # 999999] Добавено след 23 минути: [/ цветен] [/ размер] PIC16F84A все още могат да бъдат използвани, ако искам да направя четири квадранта DC мотор wif контрол на скоростта? направи изводите достатъчно? благодаря

Имате поглед към конфигурацията на този H-Bridge с P и N-канален MOSFETS .. Както йо може да се види, имате нужда само две ПОД щифтове, за да контролира този мост .. За професионално приложение, където се изисква високо frequecy превключване, трябва да се разгледа микроконтролер с изграждане PWM блок в хардуера, но на този етап можете да лесно да се работи с честоти, като например, 1kHz, и за тази PIC16F84 е повече от достатъчно. . С уважение, IanP

PIC16F877A ще бъде по-подходящ за PWM двигател за постоянен ток за контрол на скоростта bcz, открих, че този микроконтролер има вградени PWM чрез щифт CCP1 & 2? всеки външен компонент да бъдат свързани към изводите? Това означава, че PWM могат да бъдат генерирани от функция за закъснение в програмната част? е възможно да се променя работен цикъл, който влияе на скоростта на двигателя, без да се променя програмиране от време на време? Много благодаря!

PIC16F877 е много по-гъвкав, отколкото PIC16F84 .. На върха на допълнителен модул PWM, също 10-битови ADC, които във вашия случай може да се използва като препратка към изход PWM, без необходимостта от промяна на програмата през цялото време .. Ако приемем, че PWM генератор е програмиран и тя работи "зад", можете да се свържете с потенциометър един от аналогови входове и регулира цикъла на дежурство от 0-100% по ваше желание .. Изходите от PWM модул може да бъде свързан директно на MOSFET H-Bridge от предишния пост .. С уважение, IanP

Здравейте! наистина благодаря за схематичен на H-мост. това е наистина полезно! Аз съм мислене на изграждане на тази верига. между другото, са моделите & стойностите на всички компоненти в схемата се използва за 12 Vdc мотор? как да се определи модел и стойност на MOSFET транзисторите? наистина ви благодаря много! =)

Тази схема е подходящ за 12V двигатели .. Не знам мощност на Вашия двигател, но аз предполагам, че> 10A MOSFETS ще бъде достатъчно мощен .. Да погледнем в тези много чести MOSFETS: MTP3055 N-Channel http://www.ee.washington.edu/stores/DataSheets/fet/mtp3055.pdf MTP2955 P-Channel Http: / / www.ee.washington.edu/stores/DataSheets/fet/mtp2955.pdf Също така, можете да опитате: IRF530 (N) и IRF9530 (P) .. С уважение, IanP

Какво трябва да знаем при покупка на моторно DC, така че мога да избера подходящ MOSFETs? мощност или настояща оценка? нека да кажем настояща оценка, ми MOSFET настояща оценка трябва да бъде най-малко настояща оценка на правото на мотора? моля ръководство ... Много благодаря! Весела Коледа!! =)

Обикновено двигателите имат определени настояща оценка .. Бих казал, изберете MOSFET, което има най-малко 5 пъти по-голям от този ток, а най-ниската възможна RDS (ON) .. [Цитат] Сега, когато MOSFET с ниско RDS () рейтинг, тя обикновено е доста висока настояща оценка обикновено в 10 на ампера. Имах нужда от 4 ампера непрекъсната и MOSFET, аз избрах предлагат 25 ампера. Естествено, толкова по-ниска RDS (на) рейтинг, по-скъпи MOSFET. BTW, двата вида на MOSFET транзисторите се предлагат в TO220 пакети. [/ Цитат] Това е цитат от статия на H-мост от един от предишните постове .. Ето останалите: http://www-isl.ece.arizona.edu/ ~ soccer/team4a/data/motors/Hbridge_Theory.pdf С уважение, IanP

Уважаеми IanP За верига, която U ми показа последния път, izzit се използва за 3-9V DC мотор? ток за двигателя е наоколо 0.5A само когато без натоварване ... така ще IRF530 и IRF9530 все още е приложимо? Мога ли веднага свържете пин А и Б на микроконтролер или имам нужда от водача между микроконтролер и двете щифт А и Б? благодаря! щастлива нова година!!

[Цитат] За верига, която U ми показа последния път, izzit се използва за 3-9V DC мотор? ток за двигателя е наоколо 0.5A само когато без натоварване ... така ще IRF530 и IRF9530 все още е приложимо? Мога ли веднага свържете пин А и Б на микроконтролер или имам нужда от водача между микроконтролер и двете щифт А и Б? благодаря щастлива нова година [/ цитат] Аз не знам на всеки микроконтролер, които могат да мивка или източник на значителни токове;!! обикновено тези течения са под 20mA на щифт .. От тази гледна точка, имате нужда от шофьор .. Предложената MOSFETS IRF ovesized за моторни 0.5A, но, тъй като повечето от availble MOSFETs са в TO220 пакет, вие не ще спести много място и / или пари .. Честита Нова Година и на вас ... С уважение, IanP

Какво трябва да знаем при покупка на моторно DC, така че мога да избера подходящ MOSFETs? мощност или настояща оценка? нека да кажем настояща оценка, ми MOSFET настояща оценка трябва да бъде най-малко настояща оценка на правото на мотора? моля ръководство

здрасти аз съм с 12V, 80W, 7А ток рейтинг двигател за постоянен ток. Може ли някой да sugget верига H-мост за същото. Какво трябва да се MOSFET текущи оценки, ако ние използваме схематично е показано по-горе. Благодаря

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back