PSRR с Vcc виждам с ниско съпротивление

D

drew_f

Guest
Аз обикновено мярка PSRR с напрежение DC прилага към DUT чрез резистор 50ohm, и напрежение в съчетание с прикачване капачки.Въпреки това, тази част аз работя с експонати положителен PSRR, когато за измерване по този начин.Аз съм казал, че ПИН Vcc трябва да види с ниско съпротивление през честота.Всички препоръки как да се направи това измерване?Чувал съм някои препоръчваме да използвате обходен шапки ... но това ще намали AC сигнал до незначителни нива, след като тя достига DUT.Всеки мисли?

Можете да използвате широколентови усилвател буфер за доставка Vcc, натоварване текущата и модулиране на сигнала от мрежата на анализатор.
Друга възможност е трансформатор прикачване на AC модулация на сигнала към Vcc.И двата ще трябва калибриране и проверка за резонанси, причинени от веригата с трансформатор особено ....

Чух от една, където можете микс на сигнала върху напрежение AC DC и да мине към DUT помощта на усилвател.Въпреки това, какво ще стане ако това е широколентови част?Как да те дори изпитването PSRR на 1 GHz оп ампера?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back