PSPICE грешка: не е валиден параметър за модел тип

P

pisoiu

Guest
Здравейте, искам да направя едно симулация за AC замах вид използване на параметричен замах през обикновен аналогов верига (Orcad PSPICE 9,1). В параметрична замах опция, искам да помете стойността на кондензатор betweet две ограничения размах променлива: параметър Модел). Аз трябва да въведете в параметричния ОСП размах прозореца модел тип, C2 Модел име (това е капачката, искам да помете), стойност на параметър име, и в Sweep тип: Linear, започнете стойност 1P, 100p крайна стойност, стъпка 0.01p. Дори ако всичко това изглежда правилно, винаги получавам същото съоб грешка от PSPICE: "Грешка - не е валиден параметър за модел тип". Може ли някой да ми помогне PLZ? Благодаря.

Аз не знам много за PSPICE (но напълно достатъчно на подправка), но първият въпрос е: дали използвате специален модел на кондензатор или просто идеален кондензатор? Ами, ако се оставя празно, къде сте поставили Обща селскостопанска политика (ОСП) като модел? В суров подправка, какво искате да направите, ще бъде. Параметри valuecap = 1P C2 valuecap XY. AC ac_sweep_type NP fstart fstop Sweep valuecap LIN 1P 100p 0.01p Надявам се, че това ви помага

Здравейте, това е капачката * rcad PSPICE симулация 9,1 библиотека, нищо особено в нея. Не мога да оставя празно модел на ОСП, защото това е падащо меню, а не текстовото поле ... аз трябва да изберете нещо. Моята изход PSPICE текст изглежда така: * Анализ на директивата: DC LIN V_V2 -5 5 0.1. СТЪПКА LIN ВЕИ R9 (Value) 400 500 10 ---------- ------- $ ГРЕШКА - Не е валиден параметър за модел тип PROBE INC "симулация-SCHEMATIC1.net на" този път е от мащабното анализ на DC, но идеята е същата, искам да почистват параметър на определен компонент, в този случай R9. Благодаря предварително.

Здравейте, pisoiu, че не са използвали PSPICE, но има известен опит в hspice. Прегледах PSPICE позоваване и намери на possilbe причина, както следва. Синтаксиса на вашия СТЪПКА изявление. СТЪПКА LIN + В твоя случай, тъй като мисля, че трябва да бъде глобален параметър, определен в PARAM изявление, вместо модел параметър. Вашият. СТЪПКА изявление, СТЪПКА LIN ВЕИ R9 (Value) 400 500 10 плакат да се използва да се почистват резистор модел. Името на модела е R9 и на модел параметър е "стойност" - знам, резистор модел не разполага с такъв параметър модел. Така че, вашата netlist трябва да rewrited като Rxxx AB R = R9 ..... DC LIN V_V2 -5 5 0.1. СТЪПКА LIN PARAM R9 400 500 10 Моля, вижте, ако "Модел типа" има опция "Param". И виж п 79-81 на [URL = http://www.et.tu-dresden.de/dokumentationen/pspice/pspcref.pdf PSPICE референтната [/URL] за повече информация. На добър час!

Hi pisoiu, за да решите проблема си, следвайте стъпките по-долу: 1. Добавете част, която назовава "PARAM", си схеми. Тази част се намира в библиотеката с "special.olb" под папката "... \ на улавяне \ библиотека \ PSPICE". 2. Кликнете два пъти върху компонента PARAM; да добавите нов имот на PARAM компонент, като щракнете върху бутона "нова колона" имоти Editor. Напълнете последващо диалог с "капацитета" и "0.1p" 3. Сменете стойността на кондензатор в схема с "{CAPACITOR}" чрез двукратно щракване върху стойността близо до кондензатор символ. 4. Извикайте диалоговия прозорец за настройка на симулация, даде възможност на "parameteric замах", изберете "глобален параметър" В диалоговия прозорец, попълнете празната "параметър Name" с "CAPACITOR" 5. Имитира! на добър час!

Не съм ползвал PSPICE, но има известен опит в hspice. Прегледах PSPICE позоваване и намери на possilbe причина, както следва. Синтаксиса на вашия СТЪПКА изявление. СТЪПКА LIN + В твоя случай, тъй като мисля, че трябва да бъде глобален параметър, определен в PARAM изявление, вместо модел параметър. Вашият. СТЪПКА изявление, СТЪПКА LIN ВЕИ R9 (Value) 400 500 10 плакат да се използва да се почистват резистор модел. Името на модела е R9 и на модел параметър е "стойност" - знам, резистор модел не разполага с такъв параметър модел. Така че, вашата netlist трябва да rewrited като Rxxx AB R = R9 ..... DC LIN V_V2 -5 5 0.1. СТЪПКА LIN PARAM R9 400 500 10 Моля, вижте, ако "Модел типа" има опция "Param". И виж п 79-81 на PSPICE справка за повече информация. На добър час! _________________

U също така могат да се изброят на стойности на parametrer, използвайки следната команда. СПИСЪК стъпка ...

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back