PSO на Microstrip Кръпка антена, трябва Помага ...

T

technetium

Guest
Добър ден на всички, аз
съм от Малайзия и в момента правя един проект за:

"Оптимизация на Microstrip Кръпка Антена Използване частици плъпвам оптимизация"

Аз направих литературата отзив за PSO и ПРАКТИЧЕСКИ обучение, прави упражнение по антената дизайн използвайки IE3D.for IE3D антена дизайн софтуер аз все още се справя с нея, но за предоставяне на обществена услуга оптимизация,
аз съм объркване по въпроса.

Е, PSO е ново нещо за мен и аз също HV не много познания за антена дизайн, но
аз съм сигурен, че ще се опита най-добрият ми да правя това.

Всъщност, аз
съм ясен с PSO теория и
аз съм готов да напишете кодиране върху него, но аз не знам как да се приложат PSO на антената дизайн ...или просто да заяви, аз съм объркване относно това, къде да започнете да ми оптимизация на пластир антена и ...
Как да намерите фитнес функция от моята антена.

Значи,
аз съм тук, любезно търси насоки от всички вас къде да започнете, или мерки, за да се оптимизира работата на антената използвайки PSO .... и аз наистина се надявам да получите ресурси или електронни-книги за PSO на антената дизайн или други лица, свързани с проучването позиции ..

Благодарим ви, всички толкова много ... съжалявам за бедните английски.

някой знае за това??особено за Фитнес функция за PSO ...
Благодаря ви много .....

PSO е някаква глобална оптимизация схема.Тя трябва да бъде много добра за някои сложни оптимизация.Както Gentic оптимизатор, тя не изисква голям брой повторения.Тя ще трябва да направим много за вземане на проби.Тя е добре да използвате IE3D за шофиране, защото на ефективност и точност.Това е документирано в допълнение на потребителя ръководство за това как можете да използвате IE3D двигател във външни Оптимизатор.

Докато фитнес функция, вие ще трябва да го определят в зависимост от вашите цели.

Джиан, мога и ми показали например?
Бях объркан при въвеждане на параметри.
как да се отнасят за кодиране на нашия дизайн??Какви методи използвате?

относно допълнение, са U означава това "Допълнение АС. EM Оптимизация и различни схеми"?

Благодаря!

Здравей, technetium:

Не сме изпълнени PSO в IE3D.Ние веднъж мислех да го приложат няколко години.Все пак, ние открихме, PSO Все още са необходими много повторения.Тя не е толкова ефективен като AdaptiveEM и GA схеми въведе в IE3D.Ние не го направи.То може да е време, ние можем да го приложат в FastEM Дизайн Kit на IE3D (позволяващи да се направи реално време EM настройка и оптимизация).

Когато говорим за PSO на IE3D, Предполагам, че вие искате да направите програма PSO на повикване IE3D за optimizaiton.В този случай, трябва да се чете допълнение AA на IE3D потребителско ръководство.Той говори за това как можете да използвате външен оптимизатор с IE3D да направя оптимизация.Разбира се, вие ще трябва да напишете своя собствена Фитнес функция.Ако искате да я прилагат за вас, можете да ни изпратите Вашите PSO код и ние можем да се интегрират в IE3D.С уважение.

Благодаря ви Джиан ....
добре .. аз ще дойда при вас скоро!виж ти!благодарности!

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back