Proteus Error "Превишение симулиране на натоварването на процесора не може да работи в реално време"

Q

qwertyuiop415263

Guest
Всеки, който е дошъл с разтвор на избягване на истинския проблем симулация в ISIS. Честотен брояч с PIC18F452, работи добре в KHz диапазон, но дава грешка "Превишение симулиране на натоварването на процесора не може да работи в реално време" в диапазона MHz. Аз работя за Intel i7 Core 2.2GHz с Turbo Boost на до 3,10 GHz.

Не е в състояние да тече на Proteus симулации в реално време е доста типично, без значение колко бързо хост системата. За да изпълни задачата ще изисква висока степен на съгласуваност, по-висока от на Core Quad и Windows базирана система. Можете да използвате симулация на часовника в долния ъгъл за проследяване критични времена. BigDog

Опитайте се да се опрости веригата толкова, колкото можете. Например премахнете всички разделители или филтри от входа и използвайте квадрат източник вълна директно, за да проверите вашия код. Ограничаване на аналогови схеми до минимум. Е симулация, който да може да се настрои за скоростта или точността.

Мисля, че в реално хардуер ще работи добре. Така или иначе Labcenter Electronics трябва да обърне внимание на този проблем. [COLOR = "сребро"] --- Актуализирано --- [/COLOR]
Опитайте се да опрости верига толкова, колкото можете. Например премахнете всички разделители или филтри от входа и използвайте квадрат източник вълна директно, за да проверите вашия код. Ограничаване на аналогови схеми до минимум. Налице е също така симулация, който да може да се настрои за скоростта или точността
моята схема само PIC18F452 и часовник източник, свързан до RA4 (таймер 0). Как да направя настройките на симулацията?

Симулации на цифровите системи винаги е било предизвикателство, когато сложността на аналоговите системи се вмъква в симулацията, става изключително трудно да се симулира цялата система в реално време. Страхувам се, че е повече от ограничаване на хост системата, тогава симулацията софтуер. Забележете, ако са необходими реални симулации на цифровата хардуер, те обикновено се реализира на FPGA платформа, не са пример за подражание на друг процесор / OS система. Като часовник / времето на системата при симулация се увеличава, квантите на времето за анализ намалява до точка, вече не е възможно да се симулират множество едновременни / едновременно събития в дадения кванти. Ето защо това е причината цифров / аналогов система микс, които могат да бъдат симулирани в "реално време" в KHz диапазон, не може да се симулира в "реално време" в интервала MHz. BigDog

Как да направя настройките симулационни
Всъщност аз не съм сигурен, че ако той дава по-добра скорост, но тя дава по-добра събират? Настройката на системата -> задаване на опции за симулация.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back