Protel: Как да попълните във вътрешността на cloed полигон

S

si14

Guest
Здравейте всички,

Два въпроса за protel DXP или други версии protel:

Чудех се как да се попълват в затворена форма (тази затворена форма се състои от прави линии и някои дъга).

Второ, как да се изважда две фигури.(булеви функции: както правим в HFSS или ADS)

Много благодаря предварително.

W sieci pojawiły się zdjęcia przedstawiające tajemniczą kartę graficzną firmy Nvidia. Według spekulacji może to być prototypowa wersja GeForce GTX 880 – nadchodzącej flagowej karty producenta z Santa Clara, która zostanie zbudowana na największym układzie graficznym z rodziny Maxwell. Karta zawiera chip wyprodukowany w 21 tygodniu tego roku (...

Read more...

Има няколко начина да направите това, в зависимост от това коя версия на Protel / Altium софтуера, който използвате.

В по-новите версии на Altium Designer 6.8-6.9, бихте могли да изберете очертае искате да запълните с полигон излее, а след това използвайте командата на менюто "Tools>> Polygon лее>> Задаване от избрани обекти".За да направите силует в излее, трябва да използвате "Място>> Polygon Pour Cutout".

При по-старите версии на Protel / Altium, бихте могли да направите вашия полигон очертават keepout и заливаме keepout региона.Запълни полигон ще спират на keepout с каквото клирънс сте задали в проектирането правила.

Много ви благодаря за вашия отговор.
Имам protel DXP, аз изтръгна полигон (затворена едно) и след това изберете цялата форма и след това какво трябва да направя?Аз не се получи това, което искаш да кажеш.

Има много версии на началото DXP с DXP2002 и преминавайки през DXP2004SP4.По-новите версии са наречени Altium Designer, и най-новата версия е един 6.9.

Аз нямам намерение да ви поеме са един от по-старите версии на DXP2002-DXP2004.Това е един скрит процес в DXP, че можете да използвате:

1.Отидете в дизайн правилата и забраните временно си електрически клирънс правило.
2.Изберете очертанията, които искате да използвате за полигон.
3.Отидете на DXP на лентата с менюто и изберете "Run процес".
4.Въведете "PCB: RunScissors" без кавичките в полето процес.
5.Въведете "Начин = Poly_From_Sel_Prims" без кавичките в полето параметри.
6.Натиснете "OK" бутона.
7.Щракнете два пъти в рамките на полигона да посочи и промените вида на полигон "твърди".

Сега би трябвало да видите полигон запълване на точната форма на вашето резюме.Не забравяйте да включите вашия електрически правило клирънс отново за маршрутизация и настаняването, които възнамерявате да правите.Не repour полигона просто направени с оформяне на правилото, или тя ще се свие на полигона, за да изчистите очертае по какъвто и разстояние се определя правилото да.

Уважаеми House_Cat:
Благодаря ви много наистина.Току-що е това, което каза.Но когато щракнете два пъти в рамките на полигона светлини, на "полигона равнина" УОЗ нагоре.и там, няма "твърди" опция, както ти каза в съответствие 7.
Имам DXP 2004.(Build 8.0.4)
Вашият 2-ри ред: аз съм на работа на "най-горния слой" и тъй като ми каза: изберете контур.Аз изберете полигона и тя ще бъде осветена.Аз съм наред?
Благодаря Ви много за отделеното време и внимание.

Ти каза, че в първия си пост, че сте имали затворена форма, състояща се от някои прави линии и една дъга, която искате да попълните.Изберете тези линии и дъги, а след това използването на метод, който очертани да създадете полигон попълване.Не използвайте командата полигон място на всички - на метод, който ще направи очертани полигон за вас от линии и дъги, докато те образуват напълно затворен граница.

След като сте създали полигон, вие ще получите диалоговия на снимката по-долу, когато щракнете два пъти върху него.Това е от DXP версия 8.4.03.3664.Това е DXP2004 с Обслужване Pack 4 инсталиран.
Съжалявам, но трябва вход, за да видите този прикачен файл

Благодаря ви много за бърз отговор,

Направих точно както ти каза, но за съжаление в последната стъпка, когато щракнете два пъти в рамките на затворената форма, да получа този резултат: (Имам приложен на снимката)

Моят DXP версия е: 2004 (построена: 8.0.4.1272)

Мисля, че аз греша някъде.
Както и да е Благодаря ви много отново.
Съжалявам, но трябва вход, за да видите този прикачен файл

Вашата версия и строя число ми кажете, че имате оригинален DXP2004 без инсталираните актуализации.Твърди полигони бяха въведени в опаковка DXP2004 услуги 2.Това означава, че не можете да използвате твърди полигони, така че ще трябва да се коригира разстоянието и ширина линия, за да получи твърда повърхност от излюпени полигони.

Трябва да се помисли за актуализиране на софтуера.Имаше много проблеми, свързани с ранните версии на DXP2004.Старият лиценз ще работи с SP1, но трябва да поискате нов лиценз да тече SP2 или по-горе.

Нека да знаят, ако все още имате проблеми, и аз ще видя дали мога да разработи някои друг подход за вас.

Уважаеми house_Cat:
Благодаря ви много наистина за вашата помощ.Това със сигурност ми помага много.Мисля, че трябва ъпгрейд ми DXP.
Най-добър,
Масуд.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back