Power Factor Controller

U

umery2k75

Guest
трябва да се състави фактор на мощността Контролер за окончателния проект година.Всъщност това е моят приятел проекта.Той има около 6 месеца, за да се конкурират на този проект, но той не може да с група от 4 души, те са направили нищо в проекта до момента.Сега тяхната група е лидер иска от мен, за да завърши проекта.Вярвам, познанията си по електронен е беден, но от друга страна, той има най-висок клас, постигнат досега в дипломирането.Ще бъде безплатно на 16 май 08 и представянето им е на 19 май 08.Аз не разполагат с достатъчно време за изпълнение на научно-изследователската дейност по този въпрос.Мой приятел ми каза, че някой го съветва да използвате малка матрица на кондензатор по линията товар и с помощта на релета ги включите.Мярка създаване на напрежение и ток разлика фаза и се изчислява компенсира, според компенсира стойности Switch кондензатори съответно с микроконтролер или something.He ми каза, че ще използвате текущата трансформатор за това.Натоварването ще бъде направено от Автотрансформатор, тези момчета закупили Автотрансформатор работи от първия ред честота.Той каза, че е вид на манекен индуктивен товар за това.В крайна сметка, целта е, че когато индуктивен товар по линията се увеличава, свързани кондензатори се свързваме с relays.He също заявиха, че също така ще имат нулев детектор на кръста.
Съм благодарен, ако някой може да ми помогне, как да го приложат в блока форма.Аз ще направи верига за това, или ако имате някакви схеми на тази схема, това би било много полезно.Това не е моя работа така че аз не съм worried.Neither ми пука дали тази година окончателен проект ще бъде завършен в рамките на 2-3 дни, или не!Аз ще направя всичко възможно, за да си проект.

хей момче ... действително имах направи този проект преди .. но това име Powe коректор фактор .. аз мисля, че едно и също с това, което want.bt сега аз не мога да намеря схема, че аз да изготвят преди .. но аз мога казвай, че на теория ла ..

1-ва употреба зала ефект токовия преобразувател / текуща трансформатор за измерване на AC ток от източник на напрежение ... след това се използва за сравнение / Schmitt предизвика напрежение да се промени, така и за настоящите сигнал от задължително вълна на импулса вълна ... така че сега се използва за Дизюнкция XOR напрежението две години и текущата вълна пулс ... така че можете да получите различни фаза на напрежение и ток ... така че сега построен генератор импулс вълна използват таймер 555 ... импулса около 10ms .. зависи от вас .. така И сигнала на 555timer и разлика фаза от Дизюнкция ... така че можете да получите на вълните пулс, които представляват колко степен на фаза разлика, (за моя проект е 1 импулс = 10degree), така че сега трябва се използва брояч, че може да брой колко импулса в intrval (100ms за моя проект). тогава използвайте сигнал от борба, за да изберете реле да превключвате на която кондензатор, който искате да използвате ...

Всъщност аз просто изградена ми 1ви прототип тогава аз го спре вече ... моя 1-ви прототип може да funtion но не чак толкова хубаво .. Надявам се, че информацията и да може да ви помогне ... и аз Wil качите schmetic, че аз реми, когато аз намирам то ж.к. ... всичко най-хубаво ... (I употреба 1 месец, за да направи това)

здрасти
моля дайте ми подробно обяснение на това, което искаш actullay,

corretion фактор на мощността не можем да направим по толкова много начини ...

Ramesh

Дайте ми идеи, които имате на администратора фактор на мощността.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back