PLZ помогне!

R

rashmu

Guest
Здравейте evryone .. съм нов член на тази forum.I съм последната година е студент прави проект за microcontroller (8051),
като се използва GSM.Its нарича дистанционно информация board.We с помощта на Sony erricson w302 мобилни както modem.It подкрепя AT команди в PDU mode.We HAV тествани го използвате hyperterminal.We HAV свързани мобилния microcontroller да използвате своята datacable и USB към RS-232 R converter.But ние успяхме да получите отговор на мобилния в microcontroller.We R използвате светкавица магия яздя и софтуер, за да изтеглите програмата на контролера, а ние с помощта на AT89C51 флаш съвет за начална programming.Can някой да ми помогне да продължите? Am не намират никакъв начин, както и нейното малко urgent.Thanking U предварително.PLZ Dont ума четене такъв голям query.I ще бъде много нетърпение чакам отговор ...

Имам проблеми с USB-RS-232 преобразуватели.Има ли начин да се чисти RS-232 сигнали директно на интерфейс към UC?

Знаете ли всъщност сонда на сигнала на UC пина за да видите дали ще стане там?Проверете дали и baud курс.

Също така, се свържете с UC използвайки Hyperterminal и да го да работи по този начин първата.Това ще премахне всички други неща inbetween и ви позволява да тествате вашия код.

Здравей .. както е предложено от U, I промени baud курс на mobile.It действително е 115200 и чрез свързване към hyperterminal, Промених го 9600.The baud размер на 8051 също е едно и също ... но аз съмнение дали тази настройка остава същото, след изваждане на тълпата от PC.Also U HAV каза да опитам с свързващ контролер за hyperterminal.Can U olz ми кажеш как се прави н какво може да се провери, че правиш? Също така ние просто провери TX N RX пина на контролера, след свалянето на PGM N изпълняващата тя. (MC беше в борда на хляб) Ние действително имам високо сигнали и в двете от тях (около 5 волта). От това можем да заключим, че ние HAV получи отговор frm мобилния? Ще се чака за отговор .. чао

От вашия отговор аз не разбирам нищо, ако работи.
Може ли да бъде по-специфично?Знаете ли успяват да се създаде комуникация между UC и модем?
Дали Hyperterminal връзка работа?Това ще помогне премахнат всички въпроси, свързани с USB-RS-232 конвертор.

Добре .. Уот Аз всъщност го е,
че свързани в microcontroller и мобилни използвайки (от мобилния края) datacable, Жена-женски USB конектор и USB-RS-232 converter.We са монтирани на борда на МС за хляб и HAV, използвани най-много -232 also.We тестван при предаване на ПИН за висок сигнал, като посочва за пренос на данни (команда моб.), където ние го получи високо напрежение (този около 5V). Също така имаме високо напрежение в получават ПИН too.I съмнение можем да , от това се предполага, че получават ПИН е висока bcoz неговото получаване на отговор от мобилния? Едно нещо е, че и двете колчета са високи едновременно, но ние очакваме да се получи ПИН-високо след TX ПИН отива ниско ... нали? Значи може U PLZ кажете ми как ще се уверете, че и двамата с общуването? Също RU сме сигурни, че можете да използвате мобилния като модем, в този случай? Аз питам този bcoz мобилни не реагира по никакъв начин (като тя реагира, когато му свързан към компютър) I Наистина имам никакъв представа за това как да се свържете към microcontroller хипер терминал? U казал, че тя wud премахнат всички въпроси, свързани с конвертор .. нали? Plz кажете ми как да се постигне it.Thanks за Ур отговор ... ще се чака за следващия едно ... чао ...

Линиите трябва да бъде високо, само когато бездейства, което е по-голямата част от времето, но когато има данни, не трябва да се импулси ще 0V.Можете да видите тези с обхвата,
а не с метър.

Свържете MAX232 директно към компютъра сериен порт.Не трябва да се talikg към микро директно.Изпрати символи от клавиатурата на UC и вижте дали той реагира както трябва.

Я. този вярно ... coz ние тогава установи, че всички линии са високи there.We проверявани с CRO.We преживяна храна видите импулси за много кратък срок ... Едно съмнение, че има arised е, че PC изисква мобилни шофьора да го разпознаем както modem.Then прави microcontroller твърде изисква него? Ако е така, тогава изисква драйвер PGM да се изгори в контролера, което е доста тромави е ..? Уот си мислех е, че ние просто R правиш сериен комуникация чрез MC N така му не необходимо тя shud признават
моб.тел като модем ... Добре ли е? Plz изяснят това за me.Also казал за да се свържете max232 IC до серийния порт на персонален компютър.Аз удар получи как да го направя .. Мога U PLZ ми кажеш това в подробности ....?.. благодаря много ...

Аз не мисля, че беше необходимо да се признае модем.Всичко, което трябва да правите е сериен комуникация

MAX-232 трябва просто да бъдат свързани към PC: TxD да RxD на двата края, това
е всичко.В MAX232 е само интерфейс между компютъра и вашите MCU.

здрасти .... за да се свържете към max232 бр shud ние използваме RS-232 порта дава зад CPU? Също така трябва да knw abt sumthng наречен "SMS поле" от net.They кажем своето устройството, което превръща съобщения от мобилния от PDU режим за текст mode.Do U HAV някаква идея abt тя
ли е на разположение в г пазар? Тъй като ние с помощта на мобилен работи само в режим PDU, това устройство ще бъде много полезно за нас ... Plz кажи ми, ако и knw sumthng abt него ... благодаря много .. чао

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back