PLZ някой може да ми помогне,

A

anun

Guest
Здравейте всички,

Опитах да се изгради тази схема, обаче, това doesn't изглеждам към работа ...моля някой да ми помогне, това е трябвало да бъде детектор йон ...Искам да знам дали тази схема би някога работа.Ако doesn't, има ли някакъв начин да направя детектор йон.

Много благодаря.
anun

Това е трябвало да бъде вериги описание:

В тази схема, Telescoping антена се използва като пикап.В присъствието на йони област, йони се натрупват на антената, причинявайки минути отрицателно актуални към потока към основата на В1.Кондензатор С1 и резистор R1 формата на мрежа RC, чиято функция е да се елиминират всички бързо колебания.След като отрицателна текуща става достатъчно голям, той може да причини Q1, за да включите, свързващ отрицателно терминал на батерията В1 да базата на Q2.Това предаде Q2 отклонения, карайки го да се включите.Това, от своя страна, двойките в основата на Q3 на положителния извод на батерията, предаде отклонения Q3 - чиито колектор е в серия с настоящите ограничаване на резистор R2 и м-чувствителност R3 контрол - карайки го да се поведение.

С Q3 включен, показва м M1 (в нелинейни начин) относителното ниво на йонен поток, докато LED1 (който е свързан последователно с емитер Q3's) светлини да се получи визуална индикация на силни полета йон.Следва да се отбележи, че за да може звеното да функционира правилно, някаква място обикновено се изисква.

Метални лента се използва за прототип да осигури удобен за контакт страна на потребителите, предоставяйки по този начин частично земята.Ако е възможно, като например, когато устройството се използва като монитор на постоянни места, детекторът трябва да се основава на водопровода, или някои други удобни точка заземяване.

Детекторът е създаден за откриване на отрицателни йони.Тя може да се направи за откриване на положителни йони, като просто обръщане на полярността на транзистори, които се състоят от верига, т.е. PNP единици се NPN единици, както и NPN транзистор се заменя с единица PNP.Тя не трябва, че изпълнението на детектора е сериозно засегната от висока влажност на въздуха.Влажни или влажен въздух води до нарушаване на способността за откриване на вериги поток йони.

В Йон детектор могат да бъдат използвани за даване на бърза индикация за наличието на отрицателни йони областта, помощ при идентифицирането на нейния източник и посочва относителната му сила, но тя не е предназначена да осигури абсолютно измерване на поток интензивност.Електрическата верига може да бъде използвано за подпомагане при вземането на промените йонни източници, като спомена, игла деформация на метър като се опитате да увеличите или намалите емисиите йон.В Йон детектор може да се използва и да разобличи остатъчни полета йон, проверете за изтичане йон (в екранировка тестове, например), или на тест за статични такси (в дрехите на хората, луминесцентно осветление, пластмасови контейнери, някои ветрове и т.н.) , заедно с множество други приложения.

В тази схема всичко ще зависи от първия транзистор, Q1, както и върху качеството на кондензатор 470pF.Опитайте кондензатор тип полистирол, тъй като те имат много добра изолация съпротива ..
Както Q1, което трябва да изберете една с много, вер високо β, Iwould казват близо до 1000.Опитайте с високо качество на ниски noice аудио транзистори като BC559C и изберете този с най-β.
Другият вариант може да бъде P-FET канал като 2N3820, 2N5461 или други подобни, но това също ще изисква някои тестове ..
С уважение,
IanP

Имам трудно дешифриране за Уот е използването на алуминий лента те за земята, и защо тя е свързана по possitive tetminal.PLZ може някой да ми обясни що се отнася до целите на това.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back