Pls помогне .. 2125 MEMSIC акселерометър

Z

zedarab

Guest
Здравейте .. аз трябва да използвате този акселерометър - MEMSIC 2125 като средство за създаване на светлината, когато открие, доведе намаляване на скоростта.но аз сивокафяв знам какви други компоненти като кондензатор или резистор ро да се използва.Аз съм цяло петно за цялата тази thing.pls ви help.thank.

Продукцията от формата на това ускорението не е цифров в аналогов, но под формата на мито съотношението цикъл от 12,5% / g.Така че за измерване на ускорението, ще трябва да се използва устройство, което може да се измери коефициент на запълване на квадрат вълна (2 избора тук 100Hz или 400Hz).
Този метод не е подходящ за вашата кандидатура ..

За опростяване на вашата верига можете да преобразувате тази цифров сигнал в аналогов сигнал, използвайки 20kΩ резистор и 1LF изглаждане кондензатор.Това ще изготви DC напрежение пропорционално на ускорение / де-ускорение.След това можете да използвате OP-AMP или за сравнение с местните Reference Voltage и свързване LED диод за резултатите от дейността си.
Това сравнение ще сравнят две напрежения:, произведени от акселерометър с РК и референтния напрежение (може да се прости напрежение devider от вашия захранване).Ако напрежението е ниско (или повече), то други продукция на сравнителен ще отида с ниска (или High) Включване на светодиод ..

Другата алтернатива е да се използва, за да прочетете LC
цифров изход, тъй като той е проектиран да бъде използван.Ти
нужда от нищо фантазия за това.Дори и най-бавно,
най-евтините, 8-пинов PIC или AVR ще бъде адекватна и
ще свърши работа за под $ 1.Това ще позволи по
-контрол върху светодиода, като различни флаш курс
за да съответства на степента на намаляване на скоростта и др

Ник

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back