PICkit 2 VPP напрежение грешка ... помогне: (

V

Villevissen

Guest
Ей, IM с помощта на PICkit, но са срещнали проблем, когато някога се опитвам да отворя софтуера PICkit 2 получите съобщение "PICkit 2 VPP напрежение грешка". В началото си мислех, че това е моя снимка, която е намерила статичен шок, така че си купих нови но аз все още се едно и също послание, е моя програмист, които по някакъв начин са се разпаднали? И си на същото в MPLAB, твърди там на напрежение VPP грешка:. (Аз са се променили USB портове, преинсталира Vista (макар и аз не го преинсталирате поради този проблем), но така или иначе Im всички от идеи, така че аз наистина се надявам някой от може да знам какво да правя :)

Използвайте PICkit2 за отстраняване на неизправности инструмент и мултицет.

ах :) хмм не разполагат с мултицет, но за отстраняване на неизправности казва, че има краткосрочен или много тежък товар, но аз наистина знам какво причинява, че: S Им използване demoboard, който дойде с PICkit 2 програмист, така че не би трябвало да има шорти ^ ^ Хмм Тхо когато включа демо борда N тества VPP се казва, всичко е глоба.

Използвате ли PICKIT2 за първи път? Накарам тези проблеми, когато щифтове не са свързани правилно или има някакъв вид на късо между две игли, които ще бъдат използвани за програмиране! Също така се надявам да не се tieing MCLR болт към Vcc докато програмирането! Поздрави AJ

Това са работили добре, преди N, както казах и преди им с помощта на демо борд, който дойде с него, хм може да се опита да се направи нов :) и щифта MCLR не трябва да бъде свързан към Vcc ^ ^

[Цитат = Villevissen] ах :) хмм не разполагат с мултицет, но за отстраняване на неизправности казва, че има краткосрочен или много тежък товар, но аз наистина знам какво причинява, че: S Им използване demoboard, който дойде с PICkit 2 програмист, така че не трябва да има шорти ^ ^ Хмм Тхо, когато се включите демо борда N тества VPP се казва всичко е глоба [/ цитат] DMM струва малко под $ .5 / -. Ако сте студент, може би можете да го използвате навсякъде.

Купих една за около US $ 2, никога няма да видите за 50Cents (US $).

[Цитат = funnynypd си купих една за около US $ 2, никога няма да видите за 50Cents (US $) [/ цитат] О, аз също така означаваше $ 5 / - "." Обикновено ние използваме след валута марка "Rs.250 / -" ще възлиза на около $ 5 / - то е взето като десетична запетая и би могло да предполага $ 0.5

Съм направил някои по-нататъшно изпитване сега, направих нова "демо борда" от един от тези labboards хехе така или иначе сега знам Vpp не е кратък, но тя все още твърди, че е. аз се опитах да извадя Vpp, но след това той казва: "Не е открита устройство". Така че това е просто хвърлят програмист през прозореца да? О, ако е така, какво програмист вие ще препоръчате? :) Искам евтини ;)

[Цитат = Villevissen съм направил някои по-нататъшно изпитване сега, направих нова "демо борда" от един от тези labboards хехе така или иначе сега знам Vpp не е кратък, но тя все още твърди, че е аз се опитах да извадя Vpp, но след това той казва: "Не е открита устройство". Така че това е просто хвърлят програмист през прозореца да? О, ако е така, какво програмист вие ще препоръчате? :) Искам евтин ;) [/ цитат] е да работиш с WinXP или на някакъв друг компютър / лаптоп? Въпреки любопитството убива котката, нетърпението може би убива дизайн на човека. ние арго изхвърлят всеки и всичко, което представлява проблем. Ако PICKIT2 (предполагам Microchip) не работи за вас, което някога сте прави да се държат по същия начин. Неработни ситуация е дадена възможност да се запознаят и да станат по-квалифицирани и аналитична. като Бил правилно предполагат, разполагат с подходящи инструменти за тестване, така че да може да се обърне логично.

Хмм добра идея :) Ще отида до моя спътник и да го тествам :) о и болни погледнете какво ММ ще струва :)

[Цитат = Villevissen] Хмм добра идея :) Ще отида до моя спътник и да го тествам :) о и болни погледнете какво ММ ще струва :) [/ цитат] DMM тестове, може да бъде направено в лабораторията също използва съоръжения. не, че трябва да се харчат за него. BTW, защо не опитаме да изпълним програмата, без да се свързвате с външно устройство, независимо дали е едно и също послание идва? дали USB гнездо дава твърде ниско напрежение, като 4.5V или 3.3V?

Опитах се да не се свързват всичко, за да програмист и след това да го тестват, работи добре, но когато се свържете Vpp казва, че неговото напрежение грешка отново. О, и аз бях предвидени в приятели стаята ми и тествани ... същия проблем: (

[Цитат = Villevissen] Опитах се да не се свързват всичко, за да програмист и след това да го тестват, работи добре, но когато се свържете Vpp казва, че неговото напрежение грешка отново. О, и аз бях предвидени в приятели стаята ми и тествани ... същия проблем там: ([/ цитат] Сега да видим дали щифтовете на PICKIT2 са свързани правилно колчета на целта Знам, че на един Microchip борда, където целевите щифтове имат номерация погрешно отпечатани на Microchip форум Не. обръщане на съединителя веднага, но провери дали наистина пинове 1 до 6 представляват същите като на борда си чрез физическо наблюдение на компонентите. Накрая говори на местна подкрепа микрочип и е известно, че те ще ви помогне да възстановите Microchip забрани високо тарифите на куриера и насам-натам по главата, все пак.

Yeh щифтовете са правилни, отиват там, където те трябваше да :) Ще отворите билет на микрочипове сайта за поддръжка :)

Най-вероятно използвате bs250 MOSFETS ... Малко е проблематично, но аз все още не знам защо ..

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back