PIC_SHIFT

T

Tom2

Guest
Искам да се използва схема, чието въвеждане на микроконтролера, ако е> 0 трябва светлина върху един светодиод на PIN_B0 и ако входът е <0 трябва светлина върху втори светодиод на PIN_B1.
Опитвам се кода по-долу, но проблемът е:
за въвеждане на <0 светодиода на PIN_B1 е светлина върху и за въвеждане> 0 светодиода на PIN_B0 но на PIN_B0 LED светлина върху все още е само до момента на продукцията е 25% от изходния сигнал и след това е светлината на разстояние. (Това е грешно ЗАЩОТО ТРЯБВА светлина върху 100% от входния сигнал). (СПМ е PIC18F4550).
Може ли някой да знам каква е проблема ?????
(I Think I трябва да пренасочат RIGH или оставите СИГНАЛ, НО НЕ СЪМ СИГУРЕН)
ми код е:

IF (вход (PIN_A0)) / / създаване на преминаване
(/ / За A> 0 => LED1-> ON, LED2-> В

/ / на входа (PIN_A0) <<2;
delay_ms (10);
output_high (PIN_B0);
output_low (PIN_B1);

)
в противен случай
(
delay_ms (10);
output_low (PIN_B0);
output_high (PIN_B1);
)

Tom2 написа:

Искам да се използва схема, чието въвеждане на микроконтролера, ако е> 0 трябва светлина върху един светодиод на PIN_B0 и ако входът е <0 трябва светлина върху втори светодиод на PIN_B1.

Опитвам се кода по-долу, но проблемът е:

за въвеждане на <0 светодиода на PIN_B1 е светлина върху и за въвеждане> 0 светодиода на PIN_B0 но на PIN_B0 LED светлина върху все още е само до момента на продукцията е 25% от изходния сигнал и след това е светлината на разстояние. (Това е грешно ЗАЩОТО ТРЯБВА светлина върху 100% от входния сигнал). (СПМ е PIC18F4550).

Може ли някой да знам каква е проблема ?????

(I Think I трябва да пренасочат RIGH или оставите СИГНАЛ, НО НЕ СЪМ СИГУРЕН)

ми код е:IF (вход (PIN_A0)) / / създаване на преминаване

(/ / За A> 0 => LED1-> ON, LED2-> В/ / на входа (PIN_A0) <<2;

delay_ms (10);

output_high (PIN_B0);

output_low (PIN_B1);)

в противен случай

(

delay_ms (10);

output_low (PIN_B0);

output_high (PIN_B1);

)

Използвам този код и ноу светлина на светодиода за въвеждане на нула, когато входът е нула, но когато от входа не е нула, резултатът е един и същ (LED за нула входът е светлина върху друга и LED не работи)
код:
IF (вход (PIN_A0) == 0) (
delay_ms (10);
output_bit (PIN_B0, 1);
output_bit (PIN_B1, 0);
)
иначе (
delay_ms (10);
output_bit (PIN_B0, 0);
output_bit (PIN_B1, 1);
)

Tom2 написа:

Tom2 написа:

Използвам този код и ноу светлина на светодиода за въвеждане на нула, когато входът е нула, но когато от входа не е нула, резултатът е един и същ (LED за нула входът е светлина върху друга и LED не работи)

код:

IF (вход (PIN_A0) == 0) (

delay_ms (10);

output_bit (PIN_B0, 1);

output_bit (PIN_B1, 0);

)

иначе (

delay_ms (10);

output_bit (PIN_B0, 0);

output_bit (PIN_B1, 1);

)

Welcome to EDABoard.com