pic18f242 за осветление светодиоди с varring напрежение

S

spade22

Guest
Хей момчета съм с PIC18f242 за моя дизайн, съм като някои трудности при аналогово към цифрово преобразуване AMD конфигурирането на самото пристанище тук е това, което е наистина искате да постигнете с помощта на сензор за FSR, което ще varry напрежение от 0-5V по отношение на varrying сила, наложени върху сензора, така че аз ще се използва един аналогов вход на PIC, искам да състоянието varrying напрежение (което е на входа на PIC), произведени от сензора такива, че например от 0V-2V зелени води , ще бъде включен след това 2.1v-3V син LED и 3.1v 5v жълт светодиод трябва да бъде, съм нов в програмирането снимки, и би искал т \ вашата помощ в езика C, защото това е, което аз разбирам по-добре на всякакъв вид помощ ще бъдат оценени>>> благодарности

можете да светне светодиод свързан в пристанища, в съответствие с ценностите на ADC, Сравнете ADC стойност с refrance стойност и решението, това, което LED SHD сияние

Ако това е една 10-битов A / D и едно 5 волтова позоваване на A / D резолюция ще бъде 5 / 1024 = 0.00488; Така два волта ще бъде едно A / D изход на 2 / 0.00488 = 409; и 3 волта ще бъде 3 / 0.00488 = шестстотин и четиринадесет милиона, така че бихте могли да опитате
Code:
 # определят GREEN_ON 409 # определят BLUE_ON 614 (sensor_volts <GREEN_ON) {green_led = ON; blue_led = OFF; yellow_led = OFF;} друго, ако (senor_volts <BLUE_ON) {green_led = OFF; blue_led = ON; yellow_led = OFF;} друго {green_led = OFF; blue_led = OFF; yellow_led = ON;}

Btbass>> благодарности за вашата половинка за прозрение, че част мисля, че разбирам, моят голям проблем е как да кажеш пристанището, които аз ще се използва за аналогов вход, ако бихте могли да включват, че в кода, както и thnk мой проблем ДВУСТАЕН решен, просто изберете някой аналогов вход за разбиране цели --------------------------------------- -------------------------------------- sreepss>>> ми проблем е да се приложи, че при писането на код започва от аналогов порт конфигурация

[КОД] /*--- инициализира A / D конвертор ---*/ невалидни init_ad (невалидни) {ADCON0 = 0x80U / * Преобразуване часовник Fosc/32 * / ADCON1 = 0x80U; / * 10-битов Право обосновани резултат, всички аналогови входове, VDD като Ref * /} /*--- Прочетете A / D конверсия ---*/ Int read_ad (грозен Чар канал) {Int резултат = 0U; грозен Чар acquisition_time = 3U; ADCON0 = 0x01U / * Включете A / D * / ADCON0 | = (канал

Btbass> хей благодарности човек, то мисля, че от тук мога да направя по моя начин чрез, отколкото мъж>> ще публикува окончателния код, веднага след като съм направи с него

Btbass, пич, аз имам един проблем във връзка с това и аз имам поставили моя код, може да ф pliz имат поглед към нея и да ми помогне статия в "pic18f242 проблем с аналогови четене", озаглавена

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back