R
robbycon
Guest
Опитвам се да използвате бутон превключвател, за да предизвика INT1 външен прекъсване на PIC18. Аз използвам PIC-C компилатор, и сложих 5V и 0,5ma в ПИН на INT1, когато се натисне бутона. Не съм написал някоя debounce код, но аз не мисля, че съм дори и там още. Аз също имам прекъсване задействане Timer2, и че работи. Моят бутон код е абсурдно просто: [код] # INT_EXT1 за невалидни dataDumpIsr () {dataDumpFlag = TRUE;} [/ код] След това, докато (1) Scheduler е трябвало да го хване и се свържете с друга функция. В моята основна (), аз вярвам, че съм инициализира всичко необходимо: [код] set_tris_b, (PORTB_TRIS); enable_interrupts (глобално); enable_interrupts (INT_TIMER2); enable_interrupts (INT_EXT1); dataDumpFlag = FALSE; / / това е глобална променлива, декларирани в файла ч [/ код] PORTB_TRIS е # определят, че е 0x02, което показва, че само ПИН-B1 е вход. Не знам, ако това е необходимо, но аз го направих все пак. Знам, че моето знаме никога не се променя и че ISR никога не се въведе, защото съм използва ФОРМАТ (), с RS-232 с лошо човека дебъгване тези неща. Каква глупост съм забравяте?