V
Vor3n
Guest
Поздрави, аз се опитвам да се прочете стойността на моя датчик и го покажете на 3x 7-сегментни дисплеи. Пиша тази програма събрание за училищен проект, но се натъкнах на няколко проблеми, надявам се, можете да помогнете. Моята програма е отчетена стойност от сензора, добре, но аз съм като трудности при конвертиране чете стойност в Келвин или Целзий четене (стойността, аз съм се на дисплея е 153), тъй като процесорът не изглежда да подкрепят с плаваща запетая. Знам, че формулата, че трябва да използвате (READVALUE/255) * 500 = Келвин (и това е в миливолта), но тъй като не могат да разчитат над 255 години, и не можете да използвате с плаваща точка изчисление, аз съм в застой. Може ли някой да ми помогне с това? Също така, аз четох някъде в ръководството, че имам нужда да използват включените TL431 референтно напрежение, за да получите точна четене, но отново имам никаква представа какво да прави с нея. Ако някой може да ми просветли или да ми започна Ще бъда много Благодарен. Съм привързан сегашното ми ASM файл