PIC 16F84A Crystal Dont работа?

W

wolf12

Guest
Аз бях с RC вериги като ossilator конфигурация за 16f84a. Те работят добре. Но сега, когато съм се опитват да използват един или 4MHz 10MHz кристал, тя doesn't работа, дори и за мига LED програма. Трябва ли да промените нещо в програмата при смяна на oscilator конфигурация? (Събрание Език, използван)

Запознати ли сте с осцилатора, свързани с бита конфигурация ("предпазител")? Вие трябва да се промени по подразбиране RC осцилатор XT конфигурация, настройка FOSC1 на '0 '.

Знаете ли на осцилатор, свързани с бита конфигурация ("предпазител")? Вие трябва да се промени по подразбиране RC осцилатор XT конфигурация, настройка FOSC1 на '0 '.
Не, аз не знаех, можете да го направите в банка 0 или 1? BCF FOSC1 работи? Чета лист и го казва за един 2007h се регистрирайте.

друго, ако ф използвате MPLAB IDE ф да настроите конфигурационния бита отделно от махнете отметката на опцията "конфигурация бита, определени в код", определени осцилатор "тип ХС" .. Надявам се, че работи

Нейната конфигурация предпазител, а не е записан. Трябва да го определя на етапа на програмиране, то не може да бъде променена в рамките на програмата за контрол, ако сте го щеше да катастрофира по процесора! Можете да го настроите ръчно или вграждане конфигурацията в HEX файл, ако си асемблер ви позволява да направите това. Повечето хардуер програмиране ще провери за да види дали конфигурацията се съхранява в HEX файл и ако установи, че ще зададете за вас. За 4MHz можете да използвате XT или HS режим, за 10MHz използва само HS режим. Единствената разлика между XT и HS режими е усилването на вътрешния осцилатор, има голямо припокриване площ около 4MHz, където ще работят еднакво добре. Брайън.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back