G
Guest
Guest
Имам проблем с една част от кода съм за една програма.Раздел I е приложен е за чип в едно Пейнтбол пистолет и е свързана с включване и изключване на пистолета-който се контролира от един бутон включите portb, 6.Аз използвам PIC16F628A и аз съм с MPLAB w / picstart плюс за него програма.Той е defenitely проблем с intterupts, защото когато се обърна прекъсват на разстояние, кодът работи добре.Но по някаква причина, когато те са на програмата не изглежда да работи на всички-дори и в отстраняване на грешки в MPSIM, всичко изглежда да работи перфектно.Ако това е всяко едно указание за това какво се случва, когато програмата стартира, червената светлина, която е на portb, 5 остава много тъп, и нивото на напрежение на ПИН е само около 1,5 волта-което ме кара да мисля, че някъде е изключване и включване на много по-бързо.
Ето какво е трябвало да се случи.Батерията е свързан.Програмата посочва на етикета "Старт" веднага.В intcon регистър е настроена да се даде възможност РБ пристанище прекъсва промяна.Trisa и trisb са за настройка и др.След това програмата отива в режим на заспиване, чака бутона на захранването за да бъде тласкан.Когато го прави програмата трябва да сочи към адрес 0x04.След малко в "мощност" регистър следи дали оръжието е включване или изключване.Ако си изключване тя отива отново в сън.Ако това е включване на програмата се връща в "начало", но този път прескача през сън обучение и продължава към основната програма.Всяка помощ ще бъде оценена.
http://home.comcast.net/ ~ millersseven / testprog.asm
Ето какво е трябвало да се случи.Батерията е свързан.Програмата посочва на етикета "Старт" веднага.В intcon регистър е настроена да се даде възможност РБ пристанище прекъсва промяна.Trisa и trisb са за настройка и др.След това програмата отива в режим на заспиване, чака бутона на захранването за да бъде тласкан.Когато го прави програмата трябва да сочи към адрес 0x04.След малко в "мощност" регистър следи дали оръжието е включване или изключване.Ако си изключване тя отива отново в сън.Ако това е включване на програмата се връща в "начало", но този път прескача през сън обучение и продължава към основната програма.Всяка помощ ще бъде оценена.
http://home.comcast.net/ ~ millersseven / testprog.asm