PIC изпращане на SMS ... какво е PDU?

C

chickyMeal

Guest
Здравейте на всички ... Аз имам един въпрос на PDU .. Аз съм проектира система, която ще изпрати SMS предупреждение използване PIC16f877a. PIC ще задейства NOKIA 3310, за да изпратите SMS, всеки път, когато ми сензор за откриване на всяка опасност ... Както и да е, имах добър преглед от интернет и форуми на MBUS и FBUS ... планирате да използвате FBUS с 115200 базисни пункта скорост използвате директна връзка между моята PIC и 3310 fbus линия с може би напрежение делител за 3 волтови изисквания ... Това, което аз не разбирам, е откъде идва тази част на PDU дойде? какво всъщност е? доста объркващо ... Наистина оценявам всички Ур помогне ~ Отколкото! : D

Ами ... Nokia 3310 dont't имате някакви външен конектор за данни, така че как ще за това!!

Можете да свържете конектора на NOKIA3310. Има начин. В отделението за батерии.

[Цитат] Код Warrior>> Можете да свържете конектора да NOKIA3310. Има начин. В отделението за батерии. [/ Цитат] Да ... това е, което аз планирам да направя ... позволете ми да се получи това ясно ... моя проект имат нищо общо с това PDU? Някак си се виждат този термин в референтната ми в интернет ... [Размер = 2] [цвят = # 999999] Добавено след 26 минути: [/ цветен] [/ размер] Здравейте момчета ... Видях в http://home.student.utwente.nl/spekkebus/portfolio/resource/sms_pdu.html # SMS [цитат] За да видите кои режими на мобилния си подкрепа, можете да използвате "AT + CMGF =? " команда. Вие ще получите отговор с поддържаните SMS формати 0: PDU режим, 1: Текст режим [/ цитат] че аз имам пряка връзка между PIC и NOKIA 3310 FBUS RX, как мога да изпратя "AT + CMGF =? "? Мога ли просто да изпратите на героите чрез моя сериен щифт pic16f877a TX 115200bps? или аз трябва да конвертирате първо ASCII или PDU? : |

Айв чу във Филипините, които опитаха да брайлово устройство SMS на група, но те използват Nokia 6110 Мисля, че направи устройство, свързано към порта на телефона данни и това е превръщането на текстово съобщение до брайлови

[Цитат = Код Warrior] Можете да свържете конектора да NOKIA3310. Има начин. В отделението за батерии. [/ Цитат] Има ли някакви PIC наоколо, където може да намерите тези конектор?? Всякаква полезна връзка??

Джак / / Ани написа: [цитат] Има ли около PIC, къде мога да намерите тези конектор?? Всяко полезен линк? [/ Цитат] http://www.mbarron.net/mbus/ Всеки може да ми помогне за предишните ми въпрос?

Hi .. За изпращане на SMS-добре е да използвате Sonyericcson телефони, тези работи добре без FBUS / MBUS протокол като телефони на Nokia ... Тя е много проста: използване HyperTerminal ==> AT, телефонен секретар с OK .... това е много проста за PIC вид INT_RDA функции ... Sony използват TTL нива за данни за пристанището ..... така можете да използвате MAX232 за да се свържете PICT610 (Fe), сериен datacable, ПИН 4 на DB9 трябва да бъде между 3 / +12 волта, за да се даде възможност на вътрешно ниво на скоростния лост на кабел за данни ... така че можете да използвате второто пристанище на MAX232, за да зададете този сигнал TTL вход на ниско ниво .... Чао

THX terka ... но за съжаление аз трябва да се съсредоточи върху този на Nokia 3310 Защото това, което аз имам ритуал сега ..

[Цитат = chickyMeal] Джак / / Ани написа: [цитат] Има ли някакви PIC наоколо, където мога да намерите тези конектор?? Всякаква полезна връзка [/ цитат] з ** P:?? / / Www.mbarron.net/mbus/ Всеки може да ми помогне по моя предишния въпрос [/ цитат] Благодарение ... така че мога да изпрати SMS от Nokia PCSuite софтуер че схематичен?

Здравейте, terka Чела съм, че ф казват, че ние трябва да предостави +3 / +12 V ПИН 4 на DB9, за да се даде възможност на вътрешно ниво за превключване на кабела за данни. Може ли ф Pls обясняват TIS и Pls, изпратете ми схеми, както аз мисля, че моята T28 жаргон Изпратете SMS с помощта на хардуера, че градя Защото аз не се е свързал пин 4 и просто използвайте ПИН2, 3,5 на DB9. Pls даде някои съвети за мен благодарение.

[Цитат = chickyMeal] Здравейте на всички ... Както и да е, имах добър преглед от интернет и форуми на MBUS и FBUS ... Наистина оценявам всички Ур помогне ~ Отколкото! : D [/ цитат] Hi chickyMeal, аз ще бъде толкова благодарен, ако публикувате сайтове, че u've вижда, защото Търся добър ресурси. king_rero-в-Yahoo-дот-ко-точка-UK

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back