PERL в VLSI ....................

G

Guru59

Guest
Здравейте на всички!

бях поканен в интервю ABT PERL ....

Аз съм завършил основно за електроника търсят възможности в VLSI

Каква е основната употреба на PERL в VLSI ................

, ако някой има такива Docs, че би било много хубаво, ако го пост ... или някой друг Atleast PLZ каже къде мога да получа такава информация ABT PERL в VLSI ..........

PERL е scrpting Langauge и обикновено се използва, за да автоматизирате задачи.
Така че да тече VLSI инструменти или testbench животни, а след това правиш неща ръчно ф пиша сценарий за runing задачата.

може да ви бъде по-конкретен ...

в смисъл имате ли някакви материали realting или писане основни Perl scrips за VLSI ............

Хай Гуру ..........

Основно PERL се използва за скрипт команда подсказва в Инструменти ..............

Ако искате да отидете за скриптове в PERL търсене на книги, посветени на PERL тук в ....

Good Luck ..................

Guru59 написа:

Здравейте на всички!бях поканен в интервю ABT PERL ....Аз съм завършил основно за електроника търсят възможности в VLSIКаква е основната употреба на PERL в VLSI ................, ако някой има такива Docs, че би било много хубаво, ако го пост ... или някой друг Atleast PLZ каже къде мога да получа такава информация ABT PERL в VLSI ..........

Guru59 написа:

може да ви бъде по-конкретен ...в смисъл имате ли някакви материали realting или писане основни Perl scrips за VLSI ............

нали знаеш, Perl е добър за обработка на текст.Значи, това е много полезно за автоматично кодове поколение, или в скриптове за проверка.

Ya ...Perl е много полезен в VLSI ...

но по мое мнение ...интервю за след VLSI навик U изискват да се знае за него като Perl се използва за автоматизация ..

обикновено те ще поиска от двете ф ниво транзистор и дизайн логика равнище ...Мисля, че ф следва да се съсредоточат върху тези скриптове, а след това ...

SP

Здрасти,

тук е разработен отговор --

1.В училищата и колегите, на VLSI използваните средства ще бъдат широко GUI базирани.Можете да дизайн, съставят и т.н. симулация с помощта ДВ GUI.

2.На практика, момчета във фирми предпочитат да използват intarface командния ред на VLSI инструменти.те създават скриптове да се обадя тези команда в последователност.Сега, за да добавите повече автоматизация те предоставят comman опции линия до такива скриптове.

3.PERL е един от езиците, които могат да бъдат използвани за създаване на такива скриптове.

4.PERL може да се използва, за да проверите състоянието на programms чрез сравняване на резултатите godlen с настоящите резултати.

5.PERL се използва и за създаване на някои реализации скриптове.например си VHDL код е четене някои текстов файл.Сега, ако формата на данни, е различна, че това, което VHDL exepcts код.След това можете да щайга един Perl скрипт да конвертирате данни до необходимата форматиран текстов файл.

В моя opiniun много малък набор от Perl език се използва за VLSI.

Надявам се това да ви помогне.

Най-добър късмет,

Ramchandra

Здравейте Guru59,

За капитана Perl, следвайте тези стъпки и в shaa allaah ще бъде Perl Professional;

- Вземи източник на Perl от www.perl.com (ако се работи под Unix, най-propably ще го намерите вече инсталиран)

- Започнете с бързо Perl настойнически да предприеме преглед (дълбок преглед) ..това е поздрави избор: www.comp.leeds.ac.uk / Ник / start.html

- Тогава прочетете още малка книжка в Perl да се дълбоко вътре ..Предлагам: "Perl в важното накратко"

- Опитайте се да решат някои практически проблеми, Perl, добър проблема са направени в: "Perl Тест на седмицата" прекрасен сайт тук: perl.plover.com / qotw

Това е достатъчно, след като се присъедините към работа, ти ще практика в по-специфични неща, и може да се наложи препратка към refere към него, когато е необходимо ..като например: "Програмиране Perl", Лари Уол, Том Кристиансен & Рандъл Шварц.(Камилата книга.)

Надявам се, че ви помага ...

С най-добри пожелания,
Ahmad,

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back